Nors pirmieji pavasario mėnesiai šilumos pliūpsniais nelepino, Kaune jau spėjo suvešėti žaliasis rūbas ir ryškiaspalvės gėlės. Šiemet jų pastebimai daugiau nei iki šiol. Gėlynų zonos neliko nepastebėtos kauniečių ir miesto svečių, o kai kur jų prieigos tapo ypač patrauklia lokacija fotografijoms, ypač – asmenukėms. Greta daugelio akims jau įprastų narcizų pavasarį Kaune skelbia ir gausiai išsiskleidę tulpių žiedai.

Šiais metais dar daugiau Kauno miesto plotų papuošė dešimtys tūkstančių pavasarinių svogūninių gėlių – tiek dar niekada nebuvo.

„Į Kauną atėjo tikrasis pavasaris – miestas sužaliavo ir nusispalvino gražiausiais žiedais. Pavasarinės svogūninės gėlės miestą puošia kasmet, tačiau būtent šie metai išsiskiria tokia augalijos gausa – gėlynai numargino ir naujus plotus. Matydami, kaip šis grožis traukia žmonių dėmesį, stengsimės kasmet gėlynų erdves auginti toliau“, – savo ir kolegų komandos planus atskleidė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Ankstyvą pavasarį pirmieji kauniečius pradžiugino krokai. Jų žiedų jūra užliejo vadinamąją Muravos sankryžą ties vienu pagrindinių įvažiavimų į miestą, taip pat papuošė Karo muziejaus sodelį ir Kauno pilies prieigas. Prie Savivaldybės administracijos pastato Laisvės alėjoje esančiose klombose pasodinta visa gėlių gama – narcizai, tulpės, hiacintai bei žydrės.

Antrus metus iš eilės visą Laisvės alėją nušviečia geltoni žemaūgių narcizų žiedai. Jų pasodinta apie 85 tūkst. vienetų.

Šiemet pirmąsyk pavasarinės gėlės – geltoni narcizai ir tulpės – sužydo Karaliaus Mindaugo prospekto pašonėje įrengtuose naujuose gėlynuose, pakeliui į Nemuno salą ir krantinę bei ties statomu tiltu. Čia jų galima suskaičiuoti net apie 60 tūkst. vienetų.

„Gera matyti, kad darbas ir pastangos duoda tą norimą rezultatą – tiesiog puošia miestą ir džiugina praeivius. Ties gėlynais gali kone nuolat matyti stabtelėjusius žmones, traukiančius iš kišenių telefonus ir bandančius užfiksuoti tą grožį arba įsiamžinti jo fone. Šiomis dienomis gėlės tampa vienu dažniausių fonų asmenukes darantiems kauniečiams ir miesto svečiams. Atrodo, kad toks ryškus Kaunas dar nebuvo“, – šypsojosi R. Savickienė.

Erdvę prie Kauno pilies jau papuošė balti ir mėlyni hiacintų žiedai, kauniečius viliojantys ir savo prabangiu kvapu.

Netrukus smulkesnius pavasarinių gėlių žiedus pakeis įspūdingi dekoratyvinių česnakų rutuliški žiedynai – jie nuspalvins gėlyną Savivaldybės pastato prieigose, plotus prie Kauno pilies ir ne vieną žiedinę sankryžą.

Iš viso mieste prižiūrimų pavasarinių gėlių plotas siekia apie 3000 kv. metrų. Gėlynų priežiūra rūpinasi bendrovės „Kauno švara“ ir „Josvainių gėlės“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: