© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Kauno savivaldybei priklausančią įmonę “Automobilių stovėjimo aikštelės” patikrinę revizoriai šiurkščių pažeidimų rado apsčiai ir yra svarstoma, ar jie nedaryti specialiai – siekiant pasipelnyti, o buvęs direktorius Algimantas Puidokas tikina, kad jam pasitraukiant įstaiga dirbo tvarkingai.

Tuo tarpu dabartinis įstaigos vadovas Justas Limanauskas pareiškęs, kad “Automobilių stovėjimo aikštelėse” galimai trūko kontrolės, nebuvo linkęs išsamiai kalbėti apie savo pirmtakų sprendimus ir darbus ir netgi suabejojo, ar iš viso verta tai kelti į viešumą, rašo “Kauno diena”.

Bene didžiausias savivaldybės auditorių užfiksuotas trūkumas – bandymas iš gamyklos Vokietijoje nupirkti banko kortelių skaitytuvus be viešojo pirkimo procedūrų ir pirkimo – pardavimo sutarčių. Kad tokie skaitytuvai būtų integruoti į automobilių stovėjimo rinkliavos automatus, įstaiga jau sumokėjo 32 tūkst. eurų. Dienraščio žiniomis, dabar vokiečiai reikalauja sumokėti 141 tūkst. eurų už skaitytuvus ir apie 46 tūkst. eurų netesybų, jei pirkinio bus atsisakyta.

J.Limanauskas neslepia, kad būtent dėl šio keisto sandorio jam dabar bene labiausiai ir skauda galvą:”Kad ir koks sprendimas būtų, įstaiga patirs nuostolių. Tų aparatų ne tik nereikia, bet ir jų kaina rinkoje yra daug kartų mažesnė negu kaina, už kurią juos norėta nupirkti. Viešojo pirkimo procedūrų visai nebuvo ir net sutarčių nebuvo. Man tai nesuprantama”.

Jis stebėjosi, kad toks didelis pirkimas nevyko skelbiant viešą konkursą, o užsakymas pateiktas e. paštu be jokių sutarčių.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: