Kaunas.lt archyvo nuotr.

Seniausioje Kauno susisiekimo arterijoje – Vilniaus gatvėje – prasideda ilgai lauktas kapitalinis remontas. Liepos 12 dieną nuo Rotušės aikštės iki požeminės pėsčiųjų perėjos startuos pirmasis etapas – grindinio akmenų išėmimas ir požeminių komunikacijų tvarkymas stebint archeologams. Planuojama, kad naudotis atnaujinta senamiesčio danga bei kitais patogumais bus galima kitų metų vasarą.

Pokyčiai – būtini

„Kasmet šios arterijos dangos būklė vis prastėja, todėl džiaugiamės, kad ledai pagaliau pajudėjo. Pokyčių sulaukusi gatvė bus patogi tiek neįgaliesiems, tiek mamoms su vežimėliais. Tai pasitarnaus ir daugybei čia įsikūrusių kavinių, jų darbuotojams bei klientams, o taip pat ir tūkstančiams turistų“, – neabejojo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

830 metrų ilgio gatvę atnaujins rangos konkursą laimėjusi bendrovė „Autokausta“, su kuria savivaldybė pasirašė 4,6 mln. eurų vertės sutartį.

„Pradėti Vilniaus gatvės remontą siekėme pastaruosius kelerius metus, tačiau ankstesni rangos darbų konkursai nenusisekė. Viename jų pasiūlymų nebuvo sulaukta, o kituose dalyviai neatitiko keliamų reikalavimų“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Už kelių savaičių prasidės pirmasis kapitalinio remonto etapas – stebint archeologams bus išimami grindinio akmenys. Po to požeminių komunikacijų tvarkymo imsis bendrovė „Kauno vandenys“. Kadangi gatvės elementai, tarp jų ir dangos, yra priskirti prie senamiesčio vertingųjų savybių, jų išsaugojimui bus skiriamas ypatingas dėmesys.

Pagal projektą numatyta tašytus akmenis nulyginti – nupjauti, nudeginti paviršių ir minimaliai nusklembti briaunas. Greta tašytų akmenų grindinio esantys šaligatviai virš jo bus pakilę vos per keletą centimetrų, tad tai leis patogiau judėti tiek pėstiems, tiek ratuotiems gyventojams.

Kapitalinio remonto metu bus atnaujinti šviestuvai, suoliukai bei kiti mažosios architektūros elementai. Visus darbus planuojama užbaigti iki kitų metų vasaros.

Nors darbai vyks etapais, pagal įsipareigojimą rangovas privalės sudaryti tinkamas sąlygas pėstiesiems saugiai pasiekti namus ar įstaigas.

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Bendradarbiaus su vietos verslininkais

„Buvome susitikę su vietos verslininkais, išgirdome jų prašymą ir norą darbus atlikti kaip įmanoma greičiau, kad kitų metų lauko kavinių sezonas prasidėtų jau gerokai išgražėjusioje erdvėje.

Sutarėme, jog visų darbų metu bendradarbiausime ir padėsime kuo tik galėsime“, – sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jau šį ketvirtadienį 16 val. Vilniaus g., prie požeminės perėjos, vietos verslininkai ir gyventojai kviečiami į gatvės kapitalinio remonto pristatymą.

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Papildys Laisvės alėją

Atnaujinta Vilniaus g. susilies su ilgiausia pėsčiųjų gatve Rytų Europoje – Laisvės alėja. Pastaroji po atnaujinimo tapo draugiška ir pėstiesiems, ir dviratininkams.

Išsaugotą liepų alėją papuošė granitinė danga, nauji suoliukai ir modernus LED apšvietimas. Pėstiesiems skirtoje gatvėje atgimė ir Kauno simboliu tapęs fontanas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: