Organizatorių archyvo nuotr.

Vienas didžiausių šalyje prekybos kompleksų, Kaune įsikūręs prekybos miestelis „Urmas“ taip pat reaguoja į Lietuvoje paskelbtą karantiną. Šiuo laikotarpiu čia dirbs tik maisto parduotuvės, maisto turgus ir keletas kitų prekybos vietų. Ypatingas dėmesys skiriamas veikiančių prekybos vietų dezinfekcijai.

Kiekvieną dieną po darbo valandų prekybos salėse bus atliekama dezinfekcija specialiomis veiksmingomis priemonėmis, kurios maksimaliai naikina virusus. Kiekvienoje salėje prie durų yra dezinfekciniai skysčiai, kuriais visi lankytojai gali laisvai naudotis.

Visiems dirbantiems prekybininkams papildomai teikiame dezinfekcinio skysčio ir kitų priemonių, kad prekyba būtų maksimaliai saugi“, – sakė „Urmo“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Prekybos miestelyje dirba Centrinis Kauno turgus ir maisto produktų parduotuvės, įsikūrusios daugiausia Rytinėje galerijoje.

„Tiek turgus, tiek kitos parduotuvės kasdien be sutrikimų gauna šviežius maisto produktus, yra daug erdvės prekybai, lankytojams sudarytos sąlygos išlaikyti rekomenduojamus atstumus“, – teigė D. Lengvenienė.

Daugelis restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų taip pat tęsia veiklą – maistą iš čia galima išsinešti arba užsisakyti į namus ar biurą. Taip pat veikia bankas, valiutos keitykla, vaistinės, optikos, veterinarijos priemonių parduotuvės – tos, kurių veikla nedraudžiama pagal Vyriausybės paskelbtus karantino nurodymus.

Organizatorių archyvo nuotr.

Visos kitos prekybos vietos karantino dėl koronaviruso laikotarpiu nuo kovo 16 d. iki kovo 30 d. nedirbs. Taip pat nebus rengiamas ir kovo 27–30 dienomis turėjęs vykti senturgis „Laiko ratu“, karantino laikotarpiu neveiks ir nuolat vykęs Bagažinių turgus.

Organizatorių archyvo nuotr.

Prekybos miestelio darbo laikas kol kas išlieka nepakitęs: darbo dienomis nuo 9 val. iki 18 val., šeštadieniais nuo 9 val. iki 17 val., sekmadieniais nuo 9 val. iki 15 val. Tačiau esant reikalui jis gali būti sutrumpintas – jei bus priimtas toks sprendimas, apie tai nedelsiant bus informuota.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: