(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje lankėsi Lietuvos Respublikos Kultūros viceministras Donatas Valančiauskas. Susitikimo metu buvo aptarti klausimai dėl Kauno įvairių tautų kultūrų centro tolimesnės veiklos, teisinio statuso, patalpų, kuriose dirba centras.
Susitikime dalyvavo mero pavaduotojai Rimantas Mikaitis ir Stanislovas Buškevičius, administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius, departamentų direktoriai, Kauno įvairių tautų kultūrų centro direktorius Dainius Babilas.

Šiuo metu centras įsikūręs Šv. Gertrūdos g. 58. Pastatas priklauso Savivaldybei, todėl 2003 metais Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės kartu su Kauno miesto savivaldybe kaip centro dalininkai pasirašė patalpų, kurios būtų naudojamos centro veiklai, panaudos sutartį dešimčiai metų.

Nuo šių metų sausio 1 d. departamentas buvo likviduotas, o jo funkcijos perduotos Kultūros, Švietimo ir mokslo bei Užsienio ministerijoms. Pasirašyta panaudos sutartis neteko galios, todėl buvo nuspręsta pasirašyti naują panaudos sutartį su Kultūros ministerija.

„Šiuo metu ministerija sprendžia klausimą, kaip pasielgti su Kauno įvairių tautų kultūrų centru: ar steigėjo teises perduoti tik Savivaldybei, ar kaip tik ministerijai pasilikti steigėjo teises ir viešąją įstaigą paversti biudžetine įstaiga. Galbūt centras galėtų tapti Vilniuje įkurto centro padaliniu. Žinoma, visus šiuos klausimus turėsime derinti būtent su Kauno miesto savivaldybe”, – kalbėjo viceministras Donatas Valančiauskas.

Mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis pritarė viceministro išsakytai nuomonei, jog labai svarbu, kad įstaiga išliktų, veikla taip pat, ypač, kai centras jau turi nemažą įdirbį, tik svarbu tinkamai nuspręsti, koks ateityje bus Kauno įvairių tautų kultūrų centro juridinis statusas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: