Mariah Carey © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

Jau gana įprasta, kad didžiosios pasaulio žvaigždės savo pasirodymams mūsų šalyje renkasi Kauną. Už tai galima padėkoti ne tik įspūdingai arenai bet ir kauniečių publikai, kuri vis dosniau atveria savo pinigines nenuilstamai mėgaujasi duona ir žaidimais, arba šiuo atveju reginiais.

Didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šįmet į Kauną planuoja atvežti – vieną populiariausių pasaulio roko grupių „Muse“, metalo titanų „Iron Maiden“, roko grupės „Nickelback“, elektroninės muzikos legendos Jeano-Michelio Jarre’o šou. O šį šeštadienį Kaune visomis vaivorykštės spalvomis suspindo į scentą tarsi kometa įskriejusi Mariah Carey.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, jog vis dar stebėtiniai pribloškiančios išvaizdos 46-erių M. Carey tarsi deivę į sceną gulinčią krėsle įnešė būrys šokėjų. Publika atlikėją pasitiko gausiais aplodismentais ir šūksniais.

Dainininkė keletą kartų bandė ištarti Kauno miesto pavadinimą ir teiravosi koncerto klausytojų, kuris variantas teisingas. Taip pat šou metu gerai nusiteikusi M. Carey šmaikščiai konsultavosi su publika, kur Lietuvoje galima apsipirkti.

Įspūdingas šviesos ir garso reginys pateisino pop karalienės gerbėjų lūkesčius. Šviesų, garso, blizgesio, judesio ir seksualumo buvo labai daug, kartais net daugiau negu pačios atlikėjos. Visą renginį galima apibūdinti kaip amerikietiškos popkultūros rinkinį, kuriame lietuviška publika turėjo atrasti tam tikrus kodus, kurie mūsų kultūriniame klimate žmonių sąmonėje nėra taip giliai įsišaknyję.

Šou metu vizualizacijuose prisiminti tokie grandai kaip Michael Jackson, Whitney Houston ir kiti Sony Music Entertaiment atlikėjai. Koncerto metu atlikėja paminėjo, jog yra smarkiai įtakojama Sony Music Entertaiment milžinės, kuri priverčia pažvelgti su nostalgija į savo nepriklausomos kūrybos laikus.

M. Carey su lietuviška publika koncerto metu bendravo ne oficioziškai, o pakankamai nuoširdžiai, tad kelias į klausytojų širdis tikrai rastas. Vienas laimingasis, net turėjo galimybę užlipti ant scenos. Jis buvo pasodintas ant kėdės ir Mariah atliko jam dainą. Kvietimas užlipti į sceną buvo išskirtinai orientuotas salėje esantiems jauniems vyrams.

Didžiosios renginio dalies metu projekcijų simbolis buvo fotoaparato diafragmos elementai. Gali pasakyti ačiū, už simbolinę duoklę medijai ant scenos, be kurios sunku būtų išlaikyti tokį atlikėjos populiarumą. Visos scenos projekcijos vertos atskiro straipsnio.

Žiūrovai tikėjosi, jog koncertas prasidės aštuntą valandą, tačiau reali pradžia buvo tik po devintos valandos. Žvaigždė privertė gerokai jos luktelti. Nesusidarykite klaidingos nuomonės laukti buvo verta, jau vien dėl paskutiniojo kūrinio Hero.

mariah carey-0077-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

mariah carey-0100-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt
mariah carey-0155-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

mariah carey-0195-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

mariah carey-0212-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

mariah carey-0253-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

mariah carey-0408-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

mariah carey-0435-X2

 © Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: