Organizatorių archyvo nuotr.

Dažniausiai esame nusiteikę pesimistiškai ir Lietuvos dainininkų galimybes pasiekti ryškesnių pergalių užsienio šalių scenose vertiname skeptiškai. Tačiau Lietuvos dainininkai iš tikrųjų geba sužavėti ir užsienio šalių klausytojus. Žinomiausi užsienyje yra klasikinės ir džiazo muzikos bei Eurovizijos konkursuose dalyvavę atlikėjai. Įdomu tai, kad populiarumu užsienyje labiau gali pasigirti mūsų šalies dainininkės nei dainininkai.

Kaip Alinos Orlovos fenomenas įsitvirtina vokalo pasaulyje?

Alina Orlova, dainuojamosios poezijos atlikėja ir kūrėja yra kilusi iš Visagino miesto. 2008 metais, būdama devyniolikmetė, sulaukė išskirtinių pagyrų prestižiniame žurnale „Rolling Stones“. Po šio nutikimo dainininkė sulaukė rėmėjų paramos. Dabar į jos koncertus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje susirenka daugybė jos talento gerbėjų. Į jos koncertus bilietus kaip mat išperkami Ukrainoje, Lenkijoje ir Prancūzijoje, jos dainų albumai bemat išperkami iš karto po jų išleidimo.

Kuo užsienio klausytojus žavi Lietuvos dainininkė Justė Arlauskaitė?

Atlikėja Justė Arlauskaitė (Jazzu) jau nuo 2009 metų pelno įvairius apdovanojimus už savo talentą. O savo muzikinę karjerą ji pradėjo Londone. Nepakartojamas dainininkės balso tembras sukelia klausytojams gausybę pačių įvairiausių emocijų. Ji sėkmingai bendradarbiauja su tokiais muzikinio pasaulio korifėjais kaip Jovani. Atlikėja savo išskirtiniu įtaigumu ir balso spalvingumu sėkmingai i bei nuosekliai garsina Lietuvos vardą už jos ribų.

Kokios dainos atnešė dainininkei Monikai Pundziūtei šlovę?

Dainininkė Monika Pundziūtė, kurios pseudonimas Monique, labai greitai pateko tarp žymiausių Lietuvos dainininkių. Jos dainos „Palauk dar“, „Nenoriu grįžt namo“, „Man nebaisu“ ir „Dviese“ Lietuvoje sumušė visus galimus populiarumo rekordus. Atlikėja puikiai pataiko į pasaulinės populiariosios muzikos kryptis, jos dainos nestokoja naujovių bei šiuolaikiškumo ir atlikimo lygiu nenusileidžia užsienio dainininkėms.

Kuo savo gerbėjus patraukia Monika Liubinaitė?

Kaip bebūtų keista, bet Lietuvoje populiarios dainininkės yra Monikos. Tarp jų ir Monika Liubinaitė (Monika Liu). Ji visada spinduliuoja žaismingumu, o jos dainos klausytojus iš karto įtraukia nuo pirmųjų frazių. Mergina bendradarbiauja su londoniečiu prodiuseriu M. James, kuris prisidėjo ir prie garsiųjų „Sentimentų“ išleidimo į pasaulį. Jos lietuvių kalba skambančių dainų klipai išlieka populiarūs ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. 

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: