(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas šiandien pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Pasak policijos generalinio komisaro, šiam istoriniam įvykiui mūsų šalyje intensyviai rengiasi ir policija. Pareigūnai lankėsi neseniai vykusiame Europos čempionate Lenkijoje, kur bendravo su kolegomis, stebėjo pasirengimą varžyboms, kartu analizavo saugumo užtikrinimo klausimus.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas atkreipė dėmesį, kad Lenkijoje buvo nemažai spragų užtikrinant saugumą, todėl būtina to išvengti Lietuvoje.

Sutartis skirta viešosios tvarkos ir visuomenės saugumo užtikrinimui tarptautinių ir nacionalinių krepšinio rungtynių metu ir nusikalstamumo prevencijai, ja taip pat siekiama plėtoti abipusius santykius. Šalys bendradarbiaus rengdamos bendrus nusikalstamumo prevencijos projektus, keisis informacija apie krepšinio sirgalius, stiprins institucijų gebėjimus užtikrinti saugumą tarptautinių ir nacionalinių krepšinio rungtynių metu ir ugdys sirgalių pilietiškumą ir sąmoningumą.

Bendradarbiaujant policijos pareigūnams ir krepšinio federacijos darbuotojams bus siekiama kurti draugišką ir šventinę nuotaiką krepšinio rungtynių metu, užtikrinamas saugumas renginių metu, įgyvendinama brutalaus žiūrovų elgesio ir kitų teisės pažeidimų prevencija. Planuojama organizuoti vaikų ir tėvų teisinį švietimą, sprendžiant alkoholio, tabako ir kitų psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo klausimus, užtikrinti vaikų ir jaunimo užimtumą, skatinti vaikų ir jaunimo sveiką gyvenseną ir ugdyti psichologinį atsparumą žalingiems aplinkos veiksniams, telkti vietos bendruomenes (savivaldybes) ir socialinius partnerius, skatinti juos dalyvauti rūpinantis vaikų ir jaunimo socializacija. Pagal galimybes šalys teiks viena kitai turimą materialinę bazę mokymams, seminarams, susitikimams.

Pareigūnai, kurie pagal darbo pobūdį analizuoja ir įvertina rungtynių riziką, atlieka prevencinį darbą su komandų sirgaliais, nuspėja galimus sirgalių neramumus, pagal galimybes vyks į nacionalinės rinktinės varžybas išvykose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: