Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tarptautinė imtynių federacija (FILA) paskelbė, kad 2015 metais pasaulio imtynių čempionatas bus surengtas pasaulio linksmybių ir pramogų sostinėje Las Vegase. Pagrindinė metų imtynių šventė vyks rugsėjo mėnesį “Orleans Arenoje”.

Amerikiečiai itin pakiliai sutiko šią žinią. 2015 metų pasaulio čempionate atletai kovos ne tik dėl pasaulio čempiono titulų, bet ir dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Jei artimiausiu metu atrankos sistemoje nevyks esminių pakitimų, tai, remiantis Londono žaidynių atrankos patirtimi, į Braziliją keliautų pirmas šešias vietas svorio kategorijose užėmę sportininkai.

“Tai labai geras pasirinkimas. JAV imtynių federacija yra labai įtakinga, o amerikiečių organizaciniai sugebėjimai yra visiems žinomi. Kartu su amerikiečiais parodysime pasauliui imtynių svarbą. Tikiuosi, kad šis čempionatas bus didelis žingsnis į priekį ir padės įtvirtinti imtynių sportą olimpinių žaidynių programoje”, – kalbėjo laikinai einantis FILA prezidento pareigas Nenadas Lalovičius.

“Mums buvo malonu išgirsti šią naujieną. Tai bus išties istorinis įvykis. Mes surinksime labai stiprią organizatorių komandą, kuri užtikrins pasaulio čempionato sėkmę. Pasaulio čempionatas Las Vegase pasitarnaus imtynių populiarinimui visame pasaulyje”, – tikino JAV imtynių federacijos vykdantysis direktorius Richas Benderis.

Pasaulio čempionatai JAV vyko penkis kartus: 1962 ir 1966 metais Tolede, 1979 metais San Diege, 1995 metais Atlantoje ir 2003 metais Niujorke.

Beje, 2011 metais pasaulio čempionatas taip pat turėjo vykti Niujorke. Tačiau, likus kelioms dienoms iki varžybų, dėl teroristų išpuolių prieš Pasaulio prekybos centrą čempionatas buvo nukeltas į kitus miestus.

Šiemet pasaulio imtynių čempionatas rugsėjo 16-22 dienomis vyks Budapešte, o kitąmet pajėgiausi planetos imtynininkai dėl pasaulio čempionato medalių galynėsis Taškente (Uzbekistanas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: