© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybės vadovas teigia, kad reikėtų atsižvelgti į Lietuvos gyventojų nuomonę dėl žemės pardavimo užsieniečiams, jeigu ji būtų išsakyta referendume.

“Referendumas daug ką gali, nes vis dėlto mes turime atsižvelgti į žmonių norus, pageidavimus. Bet, aišku, referendumo norai (rezultatai – BNS) turėtų būti siejami su Lietuvos teise”, – interviu LRTradijui antradienį sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Jis pripažino manantis, kad Lietuvoje nemažai žemės supirkta užsieniečių, kurie tam rado įvairiausių kitokių būdų. Kartu A.Butkevičius pabrėžė, kad teisės aktuose numatyti saugikliai pirmiausiai numato galimybę žemę įsigyti Lietuvos gyventojams.

“Manau, kad tie visi saugikliai, kurie yra numatyti, jie pirmiausiai sudaro galimybę pirmiausiai žemę įsigyti Lietuvoje gyvenantiems žmonėms”, – teigė ministras pirmininkas.

Iniciatyvinė grupė, kuri šiuo metu tikslina apie 9,5 tūkst. surinktų parašų, siūlo surengti privalomąjį referendumą dėl trijų Konstitucijos straipsnių keitimo – uždrausti žemės pardavimą užsieniečiams bei juridiniams asmenims ir sumažinti reikalavimus referendumui surengti.

Referendumo data priklausytų laiko, kada būtų priimtas sprendimas dėl jo surengimo, – ne anksčiau kaip du mėnesiai ir ne veliau kaip trys mėnesiai nuo sprendimo priėmimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: