© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė teigia siūlysianti kitąmet didinti vidutinį mėnesinį socialinių darbuotojų atlygį 70 eurų.

Pasak ministrės, socialinių darbuotojų darbas tiek pat svarbus kaip mokytojo ar mediko, tačiau jų atlyginimai vos ne trečdaliu mažesni.

“Todėl kartu su nauju biudžetu siūlysiu didinti vidutinį mėnesinį socialinių darbuotojų atlygį apie 70 eurų (apie 240 litų)”, – susitikusi su Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos prezidente Rasa Laiconiene pareiškė A.Pabedinskienė, pranešė ministerija.

Tam per metus papildomai reikėtų apie 6,5 mln. eurų.

Apie galimą socialinių darbuotojų algų kėlimą A.Pabedinskienė kalbėjo ir pernai vildamasi, kad šių metų viduryje bus peržiūrimas biudžetas. Tuomet ji teigė, kad mažiausiai uždirbančių socialinių darbuotojų algas 2015 metais ketinama padidinti 15 procentų.

Kaip remdamasi Statistikos departamento duomenimis nurodo ministerija, pernai socialinio darbuotojo su universitetiniu išsilavinimu vidutinis atlyginimas buvo 489,16 euro (1688,96 lito), mokytojo – apie 764 eurai (2640 litų), gydytojo – apie 854 eurai (2950 litų).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: