(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Savo vizitą Izraelyje pristatant šių metų Europos vyrų krepšinio pirmenybes legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis ketvirtadienį baigė susitikimu su viso pasaulio politikos legenda – Izraelio prezidentu Shimonu Peresu.

„Mums svarbiausia, kad čempionato dalyviai ir aistruoliai Lietuvoje jaustųsi jaukiai, kad tai būtų svetingiausias Europos čempionatas“, – sakė oficialus „EuroBasket 2011“ ambasadorius A. Sabonis.

Susitikime Sh. Peresu Izraelio sostinėje Jeruzalėje A. Sabonis papasakojo apie pasirengimą Europos krepšinio čempionatui, pabrėždamas, kad tai yra istorinis įvykis Lietuvai.

A. Sabonis įteikė Sh. Peresui vardinius Lietuvos rinktinės marškinėlius, pažymėtus 11 numeriu.

„Šiais, 2011-aisiais vyks čempionatas, todėl 11 numeris yra labai simboliškas“, – sakė A. Sabonis, kviesdamas Izraelio prezidentą apsilankyti Lietuvoje čempionato metu ir palaikyti savo šalies rinktinę. Pasak Sh. Pereso, būtų galima suderinti vizitą į Lietuvą minint 70-ąsias Holokausto metines ir drauge palaikyti Izraelio rinktinę Europos čempionate.

Maždaug 45 minutes trukusio pokalbio metu buvo aptartas sporto vaidmuo šiuolaikiniame gyvenime. Izraelio prezidento teigimu, sportas, visų pirma, yra švietimas. Sporte, pasak jo, nėra nei rasinių, nei religinių barjerų, čia laimi geriausias. Sportas ugdo ir moko vaikus, kaip sąžiningai rungtyniauti ir be smurto siekti pergalės.

Sh. Peresas pakvietė Arvydą Sabonį kartu su jaunaisiais Lietuvos krepšininkais atvykti į bendrą Izraelio ir palestiniečių sportininkų treniruočių stovyklą. Buvo aptarta galimybė Lietuvai ir Izraeliui glaudžiau bendradarbiauti krepšinio srityje.

Izraelio prezidentas parodė besidomįs Lietuva, jos istorija, kultūra ir sportu. 87 metų Nobelio taikos premijos laureatas yra gimęs dabartinės Baltarusijos teritorijoje ir laiko save litvaku – išeiviu iš Lietuvos žemių.

Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos ambasadorius Izraelyje Darius Degutis, A. Sabonio žmona Ingrida ir „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto nariai.

Prieš tai Europos pirmenybės buvo pristatytos Izraelio žiniasklaidai ir šios šalies krepšinio bendruomenei Tel Avive.

„Eurobasket 2011“ vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 18 dienomis šešiuose Lietuvos miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose (ten žais ir Izraelis), Vilniuje ir Kaune. Pirmąsyk Europos krepšinio istorijoje jame dalyvaus 24 stipriausios Senojo žemyno rinktinės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: