Alytaus vaikams ir pensininkams 500 specialių kvietimų į
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„EuroBasket 2011“ C grupės rungtynes Alytuje jaunesni nei 12 metų vaikai ir vyresnio amžiaus žmonės su pensininko pažymėjimu šeštadienį galės stebėti nemokamai. Jiems skirta 500 specialių kvietimų.

„Norime, kad būsimieji krepšininkai ir krepšinio aistruoliai pamatytų iš arti ryškiausias Europos krepšinio žvaigždes. Kadangi Alytuje turime nemažai laisvų vietų, drauge su „FIBA Europe“ nutarėme suteikti jiems tokią progą. Tai – mūsų dovana Alytaus miestui“, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

Nemokami kvietimai į šeštadienio, rugsėjo 3 d., rungtynes nuo penktadienio 16 val. bus dalijami „Viči“ paviljone pramogų zonoje prie Alytaus arenos.

„Dovanosime 500 kvietimų, todėl laukti paskutinio momento neverta. Juolab, kad tai puiki progra nemokamai apsilankyti Europos čempionato rungtynėse vaikams su savo seneliais“, – sakė M. Špokas.

Pasak jo, Alytaus grupės rungtynės yra vienos atkakliausios per šį Europos čempionatą, nes jas žaidžia savo krepšiniu ir aistromis jam garsėjančios kaimynės.

„Tai vadinamoji Balkanų grupė – Graikija, Kroatija, Makedonija, Bosnija ir Hercegovina, Juodkalnija – tai šalys, kurios nuolat įnirtingai kovoja, siekdamos įrodyti, kuri yra geresnė. Šiose valstybėse nuolat išauga puikūs krepšininkai, žinomi visame pasaulyje. Todėl jų mačai aukščiausiu lygiu yra neįkainuojama vertybė būsimoms Lietuvos krepšinio žvaigždėms, malonumas krepšinio aistruoliams. Suprasdami, kad vaikams ir pensininkams ne visada įmanoma įsigyti bilietus, nutarėme padaryti jiems dovaną“, – sakė M.Špokas.

Jis taip pat priminė, kad pramogų zona prie Alytaus arenos veikia ir poilsio dieną. Penktadienį vakare nuo 21 val. joje gyvai bus transliuojamos Lietuvos ir Turkijos rinktinių rungtynės.

Europos vyrų krepšinio čempionatas rugpjūčio 31—rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose miestuose: Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje ir Klaipėdoje vyks grupės rungtynės, Vilniuje rungtyniaus 12 pajėgiausių rinktinių, o finaliniame etape Kaune žais 8 komandos, kurios kovos ne tik dėl medalių, bet ir kelialapių į Londono olimpiadą.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: