(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Vizito metu Kauno meras A. Kupčinskas labiausiai domėjosi miestų valdymo klausimais. Meras A. Kupčinskas susitiko su Seulo ir Incheono savivaldybių atstovais, lankėsi Pietų Korėjos gynybos ministerijoje, kalbėjosi su jų valstybės premjeru.

Kauno meras bendradarbiavimo galimybių ieškojo su šalia Seulo esančio Incheon miesto meru Ahn Sang Soo. „Nors Incheon mieste gyvena 1,5 mln. gyventojų, tačiau radome nemažai panašumų su Kaunu. Jame taip pat įsikūręs tarptautinis oro uostas, greta yra Laisvoji ekonominė zona. Įspūdį padarė tai, jog miesto savivaldybė, siekdama pritraukti kuo daugiau investuotojų į Laisvąją ekonominę zoną, joje už savo lėšas įrengia visą infrastruktūrą ir komunikacijas. Atėjusiems verslininkams žemė išnuomoja tik už simbolinį vieno dolerio mokestį. Tokiu būdu ekonominė zona pritraukia investuotojus, kurie sukuria naujas darbo vietas gyventojams ir neša pelną miestui. Lietuviai tikrai galėtų pasimokyti iš korėjiečių”, – įspūdžiais apie Pietų Korėją dalinosi A. Kupčinskas.

Lietuvos delegacija taip pat apsilankė Seulo Transporto departamente, kur buvo supažindinti, kaip valdomi transporto srautai tokiame milijoniniame mieste. Kauno meras kartu su kitais delegacijos nariais domėjosi, kaip perdirbamos atliekos vietinėse įmonėse. Delegacija apsilankė ir naujų technologijų apšvietimo gamykloje, aukštųjų technologijų ir mobiliųjų telefonų gamintojų GS, SAMSUNG, LG gamyklose.

„Vizitas į Pietų Korėją buvo svarbus siekiant užmegzti ryšius dėl investicijų į miestą. Lietuvai ekonomiškai būtų labai naudinga sudominti Pietų Korėją ir pakviesti ją investuoti mūsų šalyje. Kalbantis tiek su politikais, tiek su verslininkais, tapo aišku, kad korėjiečiai domisi mūsų miestu kaip vienu svarbiausiu Lietuvos miestų. Jie norėtų vykdyti informacinių technologijų, statybos, logistikos, energetikos ir prekybos projektus tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos bendrovių. Korėjiečiai taip pat domėjosi Kauno oro uostu, Kauno laisvąją ekonomine zona, todėl pakvietėme jų delegaciją atvykti ir patiems įvertinti investavimo galimybes mūsų regione. Atsakomasis vizitas planuojamas kovo – balandžio mėnesiais”, – sakė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: