Ramintos Česnaitės/Kauno Žinios.lt nuotr.

Per krizę sumažintų pensijų kompensavimo pradžiai reikia 300-400 mln. litų, sako parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto vadovas socialdemokratas Bronius Bradauskas.

“Pradėjimui grąžinti užtektų 300-400 mln. litų”, – penktadienį interviu LRT radijui pareiškė B.Bradauskas.

“Mes galvojame, kad paimsime iš viršplatininių pajamų. (…) Ojeigu tų pajamų nebūtų yra pora dar bent dalykų, kuriuos galima atlikti, bet apie juos dar nenoriu kalbėti”, – pridūrė parlamentaras.

Seimas rekomenduoja Vyriausybei ieškoti lėšų ir pradėti kompensuoti per krizę sumažintas pensijas nuo kitų metų vidurio arba dar anksčiau – Seimas ketvirtadienį ypatingos skubos tvarka priėmė nutarimą.

Pasak idėją parlamentarams pristačiusios “darbietės” Virginijos Baltraitienės, pensijoms kompensuoti reikia 1,3 mlrd. litų, iš jų 0,6 mlrd. litų – senatvės pensininkams.

Vyriausybei iki kovo siūloma parengti tvarką, pagal kurią būtų iš dalies kompensuojamos ne tik socialinio draudimo pensijos, bet visos valstybinės pensijos. Pensijas siūloma pradėti kompensuoti ir anksčiau, jei 2014-ųjų pirmąjį ketvirtį valstybės biudžetas gautų daugiau pajamų arba atsirastų kitų finansavimo šaltinių.

Visos kompensacijos turėtų būti išmokamos iki 2017 metų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: