Batniavos folkloriniam ansambliui "Karklė" - 15
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Spalio 14-osios popietę Batniavos kultūros centro folklorinis ansamblis „Karklė“ atšventė 15-os metų gyvavimo ir veiklos jubiliejų. Ansamblis susikūrė 1996 metais.

Per ilgą savo veiklos laikotarpį kolektyvas dalyvavo Kauno rajono dainų šventėse, respublikinėse dainų, derliaus šventėse, porą kartų – tarptautiniuose folkloro festivaliuose „Atataria lamzdžiai“. Kolektyvas aktyviai dalyvauja visuose vietos renginiuose, koncertuoja Kauno rajono kultūros centruose.

Ansamblio narės Marijona Račkauskienė, Elena Ruzgienė ir Danutė Jurkienė ansamblyje dainuoja 15 metų, o M. Račkauskienė yra vyriausio amžiaus dainininkė ne tik „Karklėje“, bet ir tarp visų Kauno rajono folklorinių ansamblių.

Šventėje dalyvavo ir kolektyvą sveikino Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Dalytė Rudzevičienė, Kauno rajono kultūros poskyrio vyriausioji specialistė Ona Adamonienė. Batniavos seniūnas Vytautas Astromskas perdavė Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno sveikinimą ir dovanas.

Svečius pasitiko, linksmas melodijas griežė Batniavos vaikų kapela „Karklynėlis“, o „Karklė“ visiems dovanojo gražiausias lietuviškas dainas.

Ansamblis saugo savo tradicijas: klausantis jų dainų ne vienam suvirpa siela. Kiekvienoje dainoje – vis naujos temos, iš širdies plaukiančios istorijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: