Bernatonyse varžėsi Kauno rajono artojai
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Raudondvario seniūnijoje, Bernatonyse, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Kauno rajono konsultavimo biuro iniciatyva surengtos Kauno rajono artojų varžybos.

Prie staro linijos stojo devyni artojai – Alšėnų, Babtų, Batniavos, Čekiškės, Raudondvario seniūnijų ir Lietuvos žemės ūkio universiteto atstovai, arę įvairiausiais traktoriais ir plūgais. Tiesiausias vagas išarė ir varžybų nugalėtojais tapo Eugenijus Kazaitis, Edvinas Jankauskas ir Mindaugas Gudaitis.

„Esu įsitikinęs, kad šiuolaikinės technologijos nepakeis žemės dirbimo abėcėle tapusio laukų arimo. Iš kartos į kartą perduodamos geros senosios arimo tradicijos bei įgūdžiai tegul ir toliau puoselėja kaimo žmonių meilę žemei“, – sveikindamas varžybų dalyvius sakė renginio globėjas Kauno rajono savivaldybės meras V. Makūnas.

Artojų varžybos – tai puiki šventė, kelianti artojų meistriškumą ir skleidžianti gerą patirtį, tai gražus reginys, įrodantis, kiek talentingų, savo darbą išmanančių artojų yra mūsų krašte, tai ir galimybė rungtis dėl geriausiojo vardo.

Simboliška, tačiau pirmosios artojų varžybos Lietuvoje surengtos 1966 m. Kauno rajone. Kurį laiką ši tradicija buvo apmirusi ir vėl atgaivinta tik po 43 metų. 2007 m. Žemės ūkio universitete vyko tradicinės 54-osios Pasaulinės arimo varžybos.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: