Kaunas.lt archyvo nuotr.

Senamiestyje esančio buvusios žydų ligoninės pastato savininkai netrukus galės pradėti realius šio statinio rekonstrukcijos darbus. Planuojama, jog per kelerius metus čia bus įkurta moderni gydymo ir mokslo paskirties įstaiga.

Kauno miesto tarybos kolegija praėjusį trečiadienį administracijos direktoriui rekomendavo patvirtinti Jakšto g. 5 esančio sklypo, kuriame stovi apleistas buvusios žydų ligoninės pastatas, detalųjį planą.

„Patvirtinus šį detaliųjų planą, bendrovė, įsigijusi buvusią žydų ligoninę, galės kreiptis dėl statybos leidimo ir pradėti realius merdinčio pastato rekonstrukcijos darbus”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

2010 m. pastatą viešojo aukciono būdu už 3,6 mln. Lt įsigijo bendrovė „Tarptautinės skubiosios medicinos akademijos”. Bendrovė buvusioje ligoninėje ketina steigti simuliacinių medicinos mokymų centrą. Jame Lietuvos ir užsienio medikai bei studentai galės tobulinti savo įgūdžius.

„Tikimės, kad pastatas pagaliau bus sutvarkytas ir atgis naujai veiklai. Iš savivaldybės pusės jokių kliūčių nėra”, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Verslininkai anksčiau yra skelbę apie planus buvusios žydų ligoninės pastate taip pat įrengti SPA ir lengvojo kultūrizmo centrą. Pirmajame aukšte numatyta atidaryti kavinę, viduriniuosius aukštus skirti laboratorijoms, o senojo pastato palėpėje ketinama įrengti palatas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: