Čečėnijos aikštėje atidengta atkurtų patriotinių organizacijų atminimo sienelė
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Paskutinieji Kariuomenės dienos akcentai buvo sudėti lapkričio 25 d. Čečėnijos aikštėje.

Įspūdingame renginyje ne tik minėtos Lietuvos kariuomenės 93-iosios metinės, bet ir pagerbti labiausiai prisidėję prie bebaigiamos Čečėnijos aikštės rekonstrukcijos projekto įgyvendinimo asmenys. Aikštėje atidengta ikikarinių atkurtų tautinių katalikiškų organizacijų atminimo sienelė.

Renginio pradžioje aidint Lietuvos Respublikos himnui valstybės vėliavą pakėlė Lietuvos krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Lietuvos karius ir gausiai susirinkusius šventės dalyvius sveikino Seimo narys Arimantas Dumčius, miesto meras Andrius Kupčinskas, kariuomenės atstovai, kiti garbingi svečiai. Iškilmingai atidengtą ikikarinių atkurtų tautinių katalikiškų organizacijų atminimo sienelę pašventino kariuomenės kapelionas, kunigas Tomas Karklys.

Čečėnijos aikštės rekonstrukciją sumanęs ir nuolatos ją globojęs A. Dumčius informavo, kad ši sienelė dar nėra baigtinė – yra pagamintos ir kitos juodo akmens plokštės, kuriose dar neišgraviruotos kitų, dar tik atsikuriančių ar ateityje atsikursiančių patriotinių organizacijų pavadinimai.

Ministrė R. Juknevičienė palinkėjo, kad sienelėje įrašytų organizacijų pavadinimai paskatintų bendruomenę gražiems darbams ir prasmingai veiklai. Meras A. Kupčinskas įteikė padėkos raštus Čečėnijos aikštės rekonstrukcijos projekto autoriams ir darbus vykdančių statybos organizacijų vadovams.

Šventės metu aidėjo Lietuvos valstybei ir kariuomenei dedikuotos šaulių salvės, vyko karinė rikiuotė, specialiosios ginkluotės, šarvuotos technikos paroda, pasirodė treniruoti tarnybiniai šunys.

Dalyviams koncertavo moksleivių kolektyvai. Susirinkusiesiems nesušalti padėjo kareiviška košė ir karšta arbata.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: