Daugirdo amfiteatre - Trikrepšio turnyras
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Europos čempionato metu Daugirdo amfiteatre kauniečiai ir miesto svečiai galės išbandyti jėgas „Trikrepšio turnyre“.

1881 m. Džeimso Neismito sukurtas žaidimas paplito pasaulyje. O nuo 1922 m. Lietuvoje, įvykus pirmosioms krepšinio varžyboms, šis žaidimas įaugo į kiekvieno lietuvio širdį.

2002 m. profesorius Anatolijus Nesmejanovas sukūrė naują krepšinio variantą – trikrepšį.

Trikrepšis (Piterbasket) – tai lyg visų pamėgto žaidimo „jaunesnysis brolis“. Šis žaidimas labai panašus į tradicinį krepšinį, tik dar intensyvesnis ir emocingesnis. Jis žaidžiamas netradicnėje apskritoje aikštelėje, kurios viduryje yra stovas net su trimis krepšiais, dalyvauja po tris kiekvienos komandos žaidėjus.

„Šis žaidimas tikrai uždega, kaip ir visi komandiniai žaidimai labai suartina žmones. Manau, kad šis žaidimas nustebins žmones ir bus smagi rudeniška patirtis,“ – pasakoja UAB „Perkūno namai“ rinkodaros vadovė Daiva Spangelevičiūtė.

Šeštadienį amfiteatre, rugsėjo 3 d., 14.30 val. įvyks Trikrepšio (Piterbasket) parodomosios rungtynės. Dalyvaus Žalgirio veteranų klubo atstovai bei partneriai.

Visi, norintys išbandyti šį linksmą ir draugišką žaidimą, gali registruotis ir, surinkę trijų žaidėjų komandą, išbandyti trikrepšį. Registracija vyksta iki 2011 m. rugsėjo 3 d. el. paštu: renginiai@daugirdas.lt. Daugiau informacijos apie trikrepšį galima rasti čia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: