Diskutuota, kaip gaivinti istorines Žaliakalnio erdves
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Spalio 12 dieną Lietuvos kūno kultūros akademijoje vyko diskusija „Kaip atgaivinti miesto erdves prie Lietuvos kūno kultūros akademijos?“.

Renginyje dalyvavo Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis, LKKA rektorius Albertas Skurvydas, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis, architektai Audrys Karalius ir Rimantas Palys, verslininkas Vidimantas Žekas ir kiti.

Diskusijos dalyviai aptarė kaip atgaivinti aikštę prie LKKA, kokią vietą ji užima miestiečių gyvenime, kuo svarbi erdvė, jungianti Akademiją, Ąžuolyno parką bei stadioną su Sporto hale. Susitikimo dalyviai pateikė nemažai idėjų.

„Aikštė prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo bei LKKA svarbi kauniečiams, nes ji susijusi su lietuviškojo krepšinio istorija ir yra patrauklioje vietoje.

Ši erdvė galėtų būti įdomi verslininkams, miestiečių sveikatinimo projektams, kultūros renginiams, todėl reikėtų ieškoti lėšų jai sutvarkyti. Svarstytina ir požeminės automobilių aikštelės idėja“, – kalbėjo Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Architektas Audrys Karalius pastebėjo, kad iki šiol trūko diskusijų, kas galėtų būti vienoje gražiausių Kauno vietų. „Gerai, kad ankstesni svarstymai ar projektai nepasiekė šios vietos. Dabar tinkamiausias laikas visiems pamąstyti, kaip ją galime sutvarkyti“, – sakė A.Karalius.

Jo kolega Rimantas Palys siūlė pagalvoti apie aiškų erdvių padalinimą. Pavyzdžiui, atkurti šalia Akademijos buvusį įėjimą į stadioną. S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis teigė, kad aikštės atgimimą reikėtų sieti su Halės bei stadiono panaudojimu.

Verslininkas Vidimantas Žekas neabejoja, kad aikštė ir šalia esančios erdvės gali sudominti verslininkas. „Tai puiki galimybė atgaivinti aikštę, sudominti ne tik maitinimo vietomis, bet ir sveikatinimo projektais. Tikiuosi ir aktyvaus Akademijos bendruomenės indėlio“,- sakė V.Žekas.

LKKA rektorius Albertas Skurvydas pažadėjo aktyviau bendradarbiauti su Savivaldybe, kad miesto bendruomenė atrastų ne tik Ąžuolyno parką, bet ir erdves prie Akademijos.

„Turime gerų sporto specialistų. Jau dabar miestiečius kviečiame į nemokamus sveikatinimo renginius. Tikiu, kad kartu su Savivaldybe ir miesto bendruomene galėsime įgyvendint daug šaunių idėjų“,- sakė A.Skurvydas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: