Ekskursijos Europos krepšinio čempionato metu
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Europos krepšinio čempionato metu, rugpjūčio 31 d. – rugsėjo 18 d., Kaune bus organizuojamos ekskursijos.

Ekskursija „Kauno senamiesčio paslaptys“

Ekskursijos metu bus galima pasivaikščioti po įspūdingiausias senamiesčio vietas: aplankyti „baltąją gulbę“, išgirsti Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istoriją. Pamatyti Perkūno namą ir Saulės laikrodį, išgirsti istoriją apie ilgiausią tiltą, aplankyti Santakos parką ir susipažinti su Kauno istorijos ištakas menančia pilimi bei vieną seniausių ir unikaliausių bažnyčių Kaune.

Ekskursijos pradžia: 11.00 val. nuo Kauno TIC (Laisvės al. 36);

Trukmė: 1 val.;

Kaina vienam žmogui: 35 Lt./ 10 EUR.

Ekskursija „Krepšinio istorija Kaune“

Krepšinis Lietuvoje tarsi antroji religija, kuri suvienija žmones ir skatina būti šiek tiek energingesniais. Tuo tarpu Kaunas vadinamas Lietuvos krepšinio sostine, kur ir prasidėjo didžiosios krepšinio kovos. Ar žinote, kur įvyko didysis Lietuvos krepšinio triumfas XX a. pradžioje? Ar esate girdėję istoriją, kaip kūrėsi pirmoji Lietuvoje ir visoje Europoje sporto halė? Daug įdomių, smagių ir dar negirdėtų faktų apie Kauną, krepšinį, sirgalius.

Ekskursijos pradžia: 14.00 val. nuo Kauno TIC (Laisvės al. 36);

Trukmė: 2val.;

Kaina vienam žmogui: 30 Lt. / 10 EUR.

Ekskursija „Alaus kelias Kaune“

Ekskursijos metu bus galima sužinoti, kada pradėtas gaminti alus pasaulyje ir Lietuvoje, apie jo privalumus bei trūkumus.

Sužinoti, kokį alų lietuviai gamino pirmieji Europoje ir jo paragauti, pajusti išskirtinį alaus skonį, kurį mėgsta Maskvos milijonieriai.

Išvysti, kaip gaminamas alus pagal kompiuterizuotą ir kitokią technologiją. Bus galima pamatyti, kaip atrodo alaus Dievas ir pats mažiausias pasaulyje bokalas bei įdomią bokalų kolekciją.

Sužinoti, kur alų gėrė Didžiosios Britanijos lordai, NATO generalinis sekretorius D. Robertsonas, FIFA viceprezidentas M. Platinis, buvęs Rusijos premjeras E. Primakovas ir kiti žymūs žmonės.

Pabaigoje – ekskursija ir degustacija vienoje seniausių, nuo 1866 m. įkurtoje, Lietuvos alaus daryklų, kuri išsiskiria savo unikalia technologija ir gaminamo alaus skoniu.

Ekskursijos pradžia: 12.00 val. nuo Kauno TIC (Laisvės al. 36);

Trukmė: 3 val.;

Kaina vienam žmogui: 80 Lt. / 25 EUR.

Ekskursija „Su laipsniais“

Siūlome susipažinti su viena ilgiausiai veikiančių Lietuvos įmonių, didžiausia stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintoja – AB „Stumbras“. Naujai įkurtame įmonės muziejuje lankytojai susipažins su Lietuvos alkoholio vartojimo kultūros raida bei gamyklos istorija: 100 metų senumo pastatais, archyviniais dokumentais, nuotraukomis, gamybos procesui naudotais aparatais, etiketėmis ir tara. „Stumbro“ lankytojai taip pat turės išskirtinę galimybę pasivaikščioti po gamyklą ir pamatyti, kaip šiandien – šiuolaikiniame „Stumbre” – gaminami ir pilstomi bendrovės gėrimai. O apie jų gamybos procesą ir išskirtinumą degustacijų metu papasakos įmonės specialistai.

Ekskursijos pradžia: 12.00 val. nuo Kauno TIC (Laisvės al. 36);

Trukmė: 2 val.;

Kaina vienam žmogui: 60 Lt. / 20 EUR.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: