(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Rugsėjo 27-29 Švedijos Malmės mieste Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis dalyvauja Europos mobilumo konferencijoje CIVITAS FORUM 2010 ir CIVITAS PAC pasitarimuose dėl rekomendacijų Europos Komisijai planuojant ateinančius finansinės paramos periodus bei svarbiausią Europos Sąjungos Transporto srities strateginį dokumentą – „Baltąją knygą”, kurioje nubrėžiami ES strateginiai tikslai ir priemonės jiems pasiekti.

CIVITAS PAC, arba CIVITAS politinis komitetas, yra aukščiausias CIVITAS valdymo organas, kurį sudaro 13 Europos Komisijos pasirinktų CIVITAS miestų merų arba merų pavaduotojų. CIVITAS PAC veikla yra ypač svarbi, kadangi CIVITAS PAC teikia oficialias išvadas ir rekomendacijas Europos Komisijai dėl transporto problemų miestuose sprendimų.

Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis CIVITAS PAC posėdyje pristatė Kauno miesto gerąją patirtį siekiant darnesnės, mažiau aplinką teršiančios susisiekimo sistemos, įgyvendintą viešojo transporto e. bilieto projektą, taip pat atkreipė į skirtumus tarp senųjų ir naujųjų ES narių šalių miestų problemų ir būtinybės diversifikuoti finansinės paramos skyrimo kriterijus.

Atsižvelgiant į Kauno atstovo pastabas CIVITAS PAC rekomendacijų EK tekste yra pažymėta, kad naujųjų ES šalių miestų įgyvendinamiems projektas turėtų būti taikos specialios taisyklės, leidžiančios finansuoti ir infrastruktūros (šaligatvių, dviračių takų statybos, autobusų, troleibusų įsigijimas) plėtrą.

CIVITAS FORUM yra didžiausia ir svarbiausia konferencija, kurioje 400 dalyvių iš 35 šalių miestų savivaldybių dalinasi idėjomis ir gerosios praktikos pavyzdžiais siekiant darnios susisiekimo sistemos pasaulio miestuose.

Kauno miestas nuo 2001 m. yra aktyvus Europos komisijos CIVITAS iniciatyvos narys, 2005 m. gavęs CIVITAS apdovanojimą už sėkmingą viešojo transporto plėtrą, 2007 m. CIVITAS FORUM konferencija vyko Kaune, Šiuo metu Kauno miesto savivaldybė įgyvendina 100 proc. EK finansuojamą CIVITAS CATALIST projektą, kurio lėšomis yra finansuojamos visos dalyvavimo konferencijoje išlaidos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: