(c) Lietuvos futbolo federacijos archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneriai kitą savaitę išbandys komandos rezervą. Į trumpą dviejų dienų treniruočių stovyklą ir draugiškas rungtynes su jaunimo rinktine pakviesti 22 žaidėjai iš Lietuvos ir Latvijos.

Rinktinės vyriausiojo trenerio Raimondo Žutauto teigimu, ši stovykla bus rinktinės potencialus rinktinės kandidatų įvertinimas žvelgiant į ateitį. Dauguma pakviestųjų – pernai ar prieš kelerius metus jaunimo rinktinėms atstovavę žaidėjai nuo 21 iki 27 metų amžiaus.

„Šiame atrankos cikle dar išsiversime, tačiau 2014 metų Pasaulio čempionato kvalifikacinėms varžyboms jau reikia ieškoti pamainos. Nutarėme įvertinti, kas iš žaidžiančių Lietuvoje ateityje gali būti rinktinės kandidatais“, – sakė R.Žutautas.

Rinkdamasis kandidatus treneris tarėsi su klubų treneriais ir stebėjo draugiškas rungtynes. „Išrinkau tuos, kurie šiuo metu rodo geriausią formą ar potencialą. Tiesa, kelių žaidėjų pakviesti negalėjome dėl traumų ar išvykų į peržiūras užsienyje“, – aiškino R.Žutautas.

Lietuvos rinktinės B komandą stovykloje sudarys vien Lietuvoje rungtyniaujantys futbolininkai, išskyrus du – kaimyninės Latvijos klubui Liepojos „Metalurgs“ atstovaujančius Tomą Tamošauską ir Vitalijų Kavaliauską.

Pakvietimų sulaukė ir gerą formą Lietuvos žemesnėse lygose demonstravę žaidėjai. Vienas tokių – puolėjas Arsenijus Buinickis, kuris pernai Jonavos „Lietavos“ gretose tapo rezultatyviausiu I lygoje.

„Mačiau „Metalurgs“ rungtynes, Tomas ir Vitalijus yra Liepojos komandos lyderiai. Arsenijus daugiau žaidė salės futbolą, tačiau turi gerus fizinius duomenis, sugeba įmušti. Matysime, kaip jie pasirodys tarp geriausių Lietuvoje“, – teigė rinktinės strategas R.Žutautas.

Vasario 8 dieną numatyta rinktinės treniruotė ir teorinis užsiėmimas, o kitą dieną, 12 valandą Vilniaus „Sportimos“ manieže vyks draugiškos rungtynes su jaunimo (U-21) rinktine.

Ši kontrolinė dvikova – vienas iš pasiruošimo EURO 2012 atrankos varžyboms etapų. Dar vienas draugiškas rungtynes Lietuvos rinktinė kovo 25-ąją namuose žais su Lenkijos futbolininkais, o po keturių dienų Kaune susitiks su pasaulio čempione Ispanija.

Preliminarus Lietuvos nacionalinės B rinktinės žaidėjų sąrašas
vasario 9 d. draugiškoms rungtynėms su U-21 rinktine

(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:
Armantas Vitkauskas (Marijampolės „Sūduva“)
Marius Rapalis (VMFD „Žalgiris“)
Tadas Kauneckas (Panevėžio „Ekranas“)

Gynėjai:
Mantas Fridrikas (FBK „Kaunas“)
Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas“)
Povilas Leimonas (Marijampolės „Sūduva“)
Aleksandras Ivanauskas (Gargždų „Banga“)
Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“)
Valdas Pocevičius (FBK „Kaunas“)
Valdemar Borovskij (Marijampolės „Sūduva“)

Saugai:
Tomas Tamošauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija)
Dominykas Galkevičius (Panevėžio „Ekranas“)
Andrius Urbšys (Marijampolės „Sūduva“)
Nerijus Mačiulis (Tauragės „Tauras“)
Vitalijus Kavaliauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija)
Aurimas Kučys (Panevėžio „Ekranas“)
Edgaras Mastianica (VMFD „Žalgiris“)
Tomas Vyšniauskas (Klaipėdos „Atlantas“)
Marijan Choruži (Gargždų „Banga“)

Puolėjai:
Arsenij Buinickij (be klubo)
Ričardas Beniušis (Marijampolės „Sūduva“)
Nerijus Astrauskas (VMFD „Žalgiris“)

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: