Organizatorių archyvo nuotr.

Šiais laikais galima rinktis iš pačių įvairiausių kuro rūšių, kurios naudojamos šildymo tikslams. Žinoma, kiekviena iš jų turės savus privalumus bei trūkumus, taip pat neretai kiekvienai iš jų gali prireikti ir specifinio šildymo įrenginio ar kitų sąlygų.

Tarp populiariausiųjų kuro rūšių vis dar išlieka kietasis kuras, kur dažniausiai naudojama mediena bei jos produktai. Vienas iš jų gana akivaizdžiai išsiskiria kaip geriausias atsižvelgiant į visas savybes – medžio granulės.

Atsinaujinanti kuro rūšis

Ekologija ir gamtos išteklių tausojimas yra viena iš svarbiausių bei aktualiausių temų pastaruoju metu, todėl ne išimtis ir būsto šildymas bei tam naudojamas kuras. Žmonės skatinami rinktis tokius produktus, kurie gali atsinaujinti ir kurių ištekliai nėra riboti. Ir vienas geriausių variantų būtų medzio granules, kadangi medžiams užaugti nereikia daugybės milijonų metų, priešingai, negu, pavyzdžiui, iškastiniam kurui, kurio ištekliai likę žemėje yra labai riboti, todėl stengiamasi juos naudoti atsakingai ir pereiti prie kitų alternatyvų.

Be to, medienos granulėms gaminti yra naudojamos vien tik medžio apdirbimo metu likusios atliekos, todėl toks šildymas tuo pačiu ne tik tausoja išteklius, bet ir saugo gamtą bei prisideda prie tvarumo. Kitu atveju tokios atliekos paprasčiausiai būtų išmetamos, o dabar iš jų galima sukurti antrinį produktą.

Taip pat mediena degdama į aplinką neišskiria jokių kenksmingų medžiagų, skirtingai nei naftos produktai ar dujos. Tai irgi svarbus aspektas siekiant pagerinti oro kokybę ir sumažinti gamtos taršą. Svarbiausia, kad prie viso to gali prisidėti kiekvienas pasirinkęs šią kuro rūšį, kadangi net ir sudegusios medžio granulės palieka minimalų pelenų kiekį, kuris gali būti panaudojamas kaip trąšą augalams. Žinoma, itin svarbu pasirinkti kokybišką gaminį, kuris būtų sudarytas vien tik iš natūralios medienos ir be jokių papildomų cheminių medžiagų, nes kitu atveju pelenai trąšai gali ir netikti.

Didelė energetinė vertė

Kiekviena kuro rūšis yra vertinama energetinės vertės skalėje, kuo ši vertė yra didesnė, tuo atitinkamai iš jo galima išgauti daugiau energijos. Šiuo atveju tai šiluminė energija, kuri susidaro degimo metu ir yra naudojama būstui ar patalpoms šildyti. Naudojant aukštos energinės vertės produktą – medžio granules, prireiks gerokai mažiau resursų tam pačiam šilumos kiekiui sugeneruoti, kas leis ir papildomai sutaupyti. Taip yra todėl, jog tikrai aukštos kokybės granulės pasižymi itin mažu drėgmės kiekiu, degant praktiškai visa mediena sudega išskirdama į aplinką maksimalų šilumos kiekį.

Lengvai sandėliuojamas

Medžio granules yra kur patogiau ir lengviau sandėliuoti. Lyginant su kitomis kietojo kuro rūšimis, joms nereikia daug laisvos vietos, nereikės įrengti atskiros malkinės, joms laikant nesusidarys daug šiukšlių ir papildomos netvarkos. Kompaktiškai maišuose supakuotos po 15 kilogramų granulės gali būti nesunkiai sandėliuojamos bet kur. Be to, jų tūrinis tankis yra žymiai didesnis už, pavyzdžiui, medžio drožlių. Todėl ir vietos medžio granulės užims atitinkamai mažiau.

Taigi, lengvai sandėliuojamas šis medienos produktas užtikrina, jog namuose ar bet kurioje kitoje patalpoje tikrai nebus netvarkos. Taip pat deginamas šis kuras neišskiria kenksmingų medžiagų į aplinką. Tuo pačiu užtikrina ir maksimalų šilumos kiekį su minimaliomis sąnaudomis, kas leidžia dar papildomai sutaupyti. O susidarą pelenai gali pasitarnauti kaip puiki trąšą daugeliui įvairių augalų, todėl toks gaminys tampa vis populiaresniu pasirinkimu.

Užsakymo Nr. KMC220011

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: