Oragnizatorių archyvo nuotr.

Minkšti baldai – pagrindinis namų komforto elementas. Jie puošia namus ir padeda sukurti jaukią atmosferą. Tačiau tam, kad baldai būtų ilgaamžiai, labai svarbu tinkamai juos prižiūrėti. Dėmės namuose – neišvengiamos, tad perkant ar tiesiog ruošiantis namuose esančių minkštųjų baldų valymui, labai svarbu gerai įsisavinti jų audinių priežiūros ypatybes.

Baldų audiniai ir jų priežiūra

Besirenkant baldus dažnai daugiau dėmesio skiriama estetikai – siekiama, kad įsigyta sofa ar foteliai derėtų prie interjero, sienų spalvų, langų dekoracijų. Pamirštama, kad tie baldai ne tik atliks dekoracinę funkciją, bet taip pat bus kasdien naudojami praktiškai. Jei baldams nėra skiriama pakankamai dėmesio, ilgainiui jie praranda savo pradinę išvaizdą. Tuomet įprastas valymas ir pačios brangiausios priemonės sugrąžinti jos jau nepadės.

Minkšti baldai nereikalauja labai daug dėmesio. Vis dėlto reguliarus valymas gali padėti išlaikyti sofą ar fotelį ne tik geros būklės, bet ir leisti išvengti galimo greito baldo susidėvėjimo. Žinant baldo apmušalo ypatybes, parinkti efektyviausią priežiūros būdą yra daug lengviau. Be to, išnyksta baimė, kad baldas bus netyčia sugadintas. Pateikiame populiariausius šiandien baldams naudojamus audinius ir trumpai pasakojame apie specifines jų savybes.

  • Flokas

Flokas kaip baldų audinys suteikia būstui prabangos ir elegancijos įspūdį. Šis audinys gali būti dviejų tipų: viskozinis arba poliamidinis. Tačiau jų savybės panašios. Tai – minkštas, švelnus, šiek tiek blizgus audinys. Norint išlaikyti spalvą, apmušalo minkštumą ir blizgesį, valyti baldą reikia reguliariai.

  • Natūrali oda

Oda apmušti minkšti baldai taip pat mėgstami dėl prabangios išvaizdos. Jie vertinami ir dėl lengvos priežiūros. Tačiau natūrali oda neturėtų būti veikiama tiesioginių saulės spindulių. Jie gali paskatinti baldo apmušalo spalvos blukimą, sausėjimą, trūkinėjimą.

  • Dirbtinė oda

Dirbtine oda aptraukti baldai išsiskiria plačia spalvų palete. Be to, jie taip pat pasižymi paprasta priežiūra. Dirbtinės odos baldus dažnai renkasi mėgstantys išraiškingas spalvas, elegancijos ir estetiškumo įspūdį.

  • Veliūras

Švelnus tarsi aksomas, blizgus kaip ir flokas, veliūras taip pat mėgstamas tų, kurie siekia prabangos, elegancijos. Jis dažnai pasirenkamas klasikinio interjero namuose. Šio audinio priežiūra sudėtingesnė, reikalaujanti daugiau laiko, tačiau tinkamai pasirinkus priemones džiaugtis veliūru aptrauktais baldais galima gana ilgai.

  • Šenilas

Šiandien šis audinys laikomas vienu populiariausių. Minkšti baldai, aptraukti šenilu, yra patvarūs, ilgaamžiai ir stilingi. Tačiau rinktis juos taip pat rekomenduojama tik tuomet, jei esate pasiruošę skirti pakankamai laiko jų priežiūrai. Tik skiriant pakankamai dėmesio šenilas išlaikys pradinę išvaizdą ir džiugins ilgus metus.

Naudinga žinoti apie valymo ypatumus

Specialistai rekomenduoja prieš įsigyjant naują baldą pasikonsultuoti su pardavėju. Tačiau jei namuose jau stovi baldas, pasitarti taip pat nėra vėlu. Pateikiame kelis patarimus, kuriais vadovaudamiesi galite išvengti galimų nesklandumų valymo metu ir apsaugoti baldus nuo naujų pažeidimų.

  • Baldams valyti naudokite natūralias priemones. Nepriklausomai nuo apmušalų audinio, minkšti baldai gali būti labai jautrūs cheminiams elementams. Todėl, norėdami išvengti rūpesčių, dėmių valymui rinkitės paprastą drungno vandens ir natūralaus muilo mišinį.

  • Šenilui ir flokui būtinas reguliarus dulkių valymas. Paprasčiausia priemonė – dulkių siurblys. Natūraliai ir dirbtinei odai užteks ir vandeniu suvilgytos šluostės.

  • Venkite audinių balinimo, gręžimo, trynimo ir lyginimo lygintuvu. Pernelyg šiurkštūs veiksmai gali pažeisti audinį – net jei tai natūrali oda.

Kiekvienas baldas gali atrodyti kaip naujas net ir po kelerių metų naudojimo. Tereikia pasirūpinti reguliaria jo priežiūra, naudojant tinkamas priemones. Valykite baldus bent kartą per mėnesį ir galėsite džiaugtis išvaizdžiu, tvarkingu baldu ilgus dešimtmečius.

Užsakymo Nr. KMC180021

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: