Organizatorių archyvo nuotr.

Nors dažniausiai viešojoje erdvėje pateikiami patarimai, kaip įrengti mažas erdves, toks pat klausimas kyla ir didelių namų savininkams. Taip, didelės erdvės žavi galimybėmis jose statyti didelius, prabangius baldus, mėgautis vietos reikalaujančiais laisvalaikio užsiėmimais, tačiau jose sunkiau apgyvendinti jaukumą ir užtikrinti funkcionalumą. Nepakanka pastatyti didelės sekcijos, milžiniškos sofos, keleto fotelių ir džiaugtis užpildyta erdve. Padaryti tai stilingai ir skoningai – štai čia slypi pagrindinis uždavinys. Norėdami jį palengvinti, pateikiame keletą patarimų.

Skirstykite erdvę į zonas

Mažas svetainės kambarys puikiai atlieka savo funkciją – jame pakanka vienos sofos ir staliuko, kurie užpildo visą šią  vakarinių šeimos susitikimų zoną. Kita vertus, didelis svetainės kambarys gali tapti kur kas daugiau nei tik vieta minkštiesiems sėdimiesiems baldams pastatyti. Pasitelkę kūrybiškumą, galite išnaudoti kiekvieną papildomą kambario centimetrą ir kampą.

Nusprendę, kokios formos yra jūsų svetainė, kiekviename jos kampe sugalvokite keletą galimų zonų. Pavyzdžiui, kampe šalia sekcijos įrenkite nedidelę, tik pokalbiams skirtą vietą. Joje statykite fotelius, pufus ir staliukus. Centrą palikite televizoriaus zonai: jai puikiai tiks patogi, didelė ir minkšta sofa. Kitą kampą galite palikti darbui ir jame pastatyti rašomąjį stalą arba knygų spintą.

Atskirkite jas ir vizualiai

Kai jau nusprendėte, kuri zona priklausys darbui, kuri – pokalbiams, o kuri – filmų peržiūroms, metas jas atskirti vizualiai. Tai itin svarbu, jeigu norima išlaikyti harmoniją ir jaukumą erdvėje, nes grupėmis sustatyti baldai gali atrodyti kiek neskoningai. Tik nereikia pradėti nerimauti – visa tai galima padaryti naudojant vien baldus ir kitas interjero detales.

Erdves atskirti baldais yra ne tik pigiau, tačiau ir praktiškiau, nes jas bet kada galėsite vėl sujungti. Pavyzdžiui, sekcijos ar sofos nugarinė dalis gali tapti puikia siena, kuri atskiria dvi zonas. Tą patį efektą pasieksite naudodami ilgus stalus ar kitus didesnius baldus.

Nebijokite naudoti spalvų

Spalvos gali tiek vizualiai padalinti sienas į keletą dalių, tiek sumažinti pernelyg aukštas lubas – tai padės sukurti jaukumą net pačioje didžiausioje erdvėje. Yra viena paprasta ir labai lengva gudrybė, kaip didžiulę zoną paversti šilta ir malonia. Skaitykite įdėmiai: jeigu lubas nudažysite vienu ar net keletu tonu tamsesne spalva negu likusias sienas, pastarosios iškart nebeatrodys tokios aukštos, o kambarys kaipmat taps tvarkingu, jaukiu ir smagiu.

Baldus dvigubinkite

Didelę svetainės zoną pildykite ne kuo didesniu sekcijos ar sofos komplektu – kur kas skoningiau atrodys normalaus dydžio, tačiau „padvigubinti“ baldai. Pavyzdžiui, statykite ne vieną milžinišką, o dvi ar net tris mažesnes sofas, vieną šalia kitos. Ta pati taisyklė galioja kėdėms bei staliukams – visko pastatykite po du, o jei baldai mažesni – ir po tris. Toks metodas kurs harmoniją, balansą, tad be papildomų pastangų jūsų didelis kambarys taps jaukesniu.

Atkartokite spalvas ir raštus

Tiesa ta, jog didelė svetainės erdvė dažnai būna apkrauta daugybe baldų – tai sekcijos, sofos, komodos – ir aksesuarų, kurie gali sukurti „triukšmingą“ ir chaotišką interjerą. Tam, kad to išvengtumėte, derėtų baldus „surišti“ tarpusavyje, o tai padaryti padės spalvų ir raštų atsikartojimas kiekviename iš jų. Šį pasikartojimą galite sukurti ir pagalvėlėmis ar pledais.

Nevenkite didelių namų tik todėl, kad kyla baimė juose jaustis nejaukiai ir nemaloniai. Paprasti būdai erdvei užpildyti užtikrins, jog savo namuose ne tik galėtumėte mėgautis didelėmis zonomis, pritaikytomis pramogoms, tačiau ir leisti jaukius vakarus su šeima.

Užsakymo Nr. KMC190110

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: