Organizatorių archyvo nuotr.

Šiuo metu, kai dviračių pasiūla yra tokia didelė, išsirinkti geriausią savo poreikius atitinkantį dviratį gali būti minų laukas, tačiau jaudintis neverta. Šiame straipsnyje pateiksime tris pagrindinius aspektus, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti prieš perkant naują dviratį.

1. Išsikelkite savo tikslus

Nuo ko pradėti? Na, mes rekomenduotume apsispręsti dėl savo tikslų, susijusių su važinėjimu dviračiu. Jei aiškiai žinote, kokiu maršrutu daugiausiai važinėsite, iškart susiaurinsite paieškas. O galite rinktis iš daug skirtingų rūšių dviračių, kaip – plento dviračiai, kalnų dviračiai, hibridiniai dviračiai, sulankstomi dviračiai, miesto dviračiai etc. Taip pat, ar perkate dviratį sau, ar savo šeimos nariui? Moteriški dviračiai, vyriški dviračiai, vaikiški dviračiai – visi jie tam tikrais aspektais skiriasi, tad turėkite omeny, kad skirtingi dviračiai yra skirti skirtingiems keliams ir tikslams. Nors dauguma dviračių bus pakankamai universalūs ir tuo pačiu dviračiu galėsite važiuoti ir į darbą, ir į parduotuves ar apvažiuoti kalnus, tačiau išsikėlę konkrečius tikslus įsigysite dviratį, kuris labiausiai atitiks jūsų važiavimo ketinimus.

2. Pasirinkite parduotuvę

Visos dviračių parduotuvės turi savo charakterį. Parduotuvė, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas aukščiausios klasės plento lenktyniniams dviračiams, nebūtinai bus geriausia vieta pirkti, jei tik bandysite prisijaukinti dviračių sportą. Pradedantiesiems dviratininkams reikėtų rinktis parduotuvę, kurioje darbuotojai supažindins jus su įvairiomis pasirinkimo galimybėmis. Jie paklausinės jūsų apie jūsų planus ir suteiks visą reikalingą informaciją, kartu padės išsirinkti geriausią dviratį. Taip pat, jei planuojate nemažai investuoti, galbūt reiktų aplankyti net kelias skirtingas parduotuves, kadangi įvairiose parduotuvėse bus parduodami skirtingų markių dviračiai. Neabejotinai, jau ilgą laiką vieni geriausių dviračių yra amerikiečių gamintojų – Trek dviračiai. Rinkdamiesi šio prekės ženklo gaminį suklysti negalite, todėl apsvarstykite galimybę rinktis šio tipo dviračius.

3. Prieš perkant – išbandykite

Jei tik yra galimybė, užlipkite ant dviračio ir pravažiuokite per automobilių stovėjimo aikštelę, kad pajustumėte, kaip jūsų potencialiai naujas dviratis dirba. Tikimasi, kad parduotuvėje paliksite tam tikrus dokumentus, dažniausiai – tapatybę patvirtinantį dokumentą. Kai kurios parduotuvės gali pasiūlyti ilgesnį bandomą pasivažinėjimą, o kai kurie dviračių prekės ženklai taip pat organizuoja demonstracines dienas, kuriose galėsite važinėti įvairiais jų dviračiais nustatyta tvarka. Pravažiuoti dviračiu, nesvarbu, ar tai būtų jūsų vietiniai keliai, yra patikimas būdas sužinoti, ar tas dviratis jums tikrai tinkamas.

4. Biudžetas

Priimdami sprendimus dėl biudžeto, gerai pagalvokite apie savo poreikius ir funkcijas, kurios jums bus naudingos. Jei galite sau leisti pirkti visiškai naują, gero prekės ženklo dviratį – nedvejokite! Galiausiai tai bus geresnė investicija ir į gerus komponentus, ilgaamžiškumą ir važiavimo kokybę. Jei turite ribotą biudžetą arba tiesiog renkatės dviratį paprastam važinėjimui mieste, naudotas dviratis gali būti kur kas geresnis kainos ir kokybės santykis.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: