Organizatorių archyvo nuotr.

Atsibodo senos, vien savo išvaizda erzinančios, savo paskirtį sunkiai atliekančios durys? Vien nesklandus durų atrakinimas varo jums galvos skausmą? Tai gali būti ne tik ženklas, jog reikia duris atnaujinti ar kreiptis į meistrą, kad jas tik sutvarkytų, bet gal tai ženklas, jog duris reikia visiškai keisti naujomis? Naujų durų keitimas turėtų būti pakankamai apgalvotas.

Išsiaiškinus visus žmogaus poreikius bei lūkesčius naujos durys žmogaus namams gali suteikti visiškai naują įvaizdį. Toliau aptarsime ką kiekvienas namų šeimininkas ar šeimininkė turėtų žinoti prieš keičiant senas duris naujomis.

Planuokite rimtą biudžetą

Pirmiausia, pradedant keisti duris, arba planuojant keisti visų namų esamas duris (laukines ir vidines) naujomis, turite nuspręsti kiek pinigų galite tam skirti. Reikia suprasti, jog durų kainos gali skirtis kelis ar net keliasdešimt kartų. Žinoma, galima įsigyti paprastas vidaus duris iki šimto eurų, galima ir už kelis tūkstančius. Neretai pasitaiko, jog žmonės investuoja ir į unikalaus dizaino duris, pagamintas pagal specialų užsakymą.

Dažnai durų kainos svyruoja dėl keleto priežasčių. Kaip jau anksčiau minėjome, kaina gali priklausyti dėl noro turėti unikalias duris. Jos gali būti nestandartinio dydžio, unikalaus dizaino, brangaus medžio, ypač nestandartines duris mėgsta amerikiečiai.

Dažnai labai pasiturinčių amerikiečių namų durys būna virš 3 metrų ar net daugiau. Brangūs medžio raižiniai, kaltinės metalo detalės leis kiekvienam stovinčiam prie jų suprasti, jog name gyvena pasiturintys asmenys. Lietuvoje taip pat vis daugiau žmonių mėgsta investuoti į duris, kurios suteikia ne tik saugumą, užtikrina ilgaamžiškumą, bet ir reprezentuoja namuose gyvenančius asmenis. Išskirtinis durų stilius, gali sudaryti didelę, gal net didžiausią durų biudžeto dalį.

Durų medžiagos

Medžiagos, iš kurių pagamintos durys turi įtakos ne tik išvaizdai, bet ir kokybei. Nusipirkę itin pigias duris, tikrai neturėtumėte tikėtis, jog jos tarnaus ilgus metus ir, kad joms ateityje prireiks remonto, ar ne keitimo.

Saugumo atžvilgiu, turėtumėte žinoti, jog kuo sudėtingesnis durų užrakinimo mechanizmas, automatiškai tokių durų kaina bus kur kas didesnė.

Pavyzdžiui, tokios pačios durys su vienu ar dviem užrakinimo mechanizmas kainuos skirtingai. Ir tai priklauso nuo pačio užrakto sudėtingumo. Itin didelio sudėtingumo užraktai gali būti sunkiai įveikiami ir išsikviestiems meistrams, po raktų praradimo, jiems tokių durų atrakinimas gali tapti tikru galvos skausmu. Todėl verta investuoti į kokybę.

Kalbant apie pačias medžiagas, pigiausios durys turėtų būti standartinės vidaus durys iš žemos kokybės medžiagų. Tokiomis durimis dažniausiai prekiauja kone visi didieji statybos prekių centrai. Dažniausiai tokios durys būna pagamintos ir medžio karkaso, kuris padengtas laminuotu spaustu popieriumi ar fanera. Esant didesnei drėgmei tokios durys labai greitai deformuojasi ir gali neatlaikyti net penkerių metų.

Aukštos kokybės durys

Iš aukštos kokybės medžiagų gali būti gaminamos ir medinės, plastikinės, ar nerūdijančio plieno seifo durys. Kaip anksčiau minėjome, kiekvienos durys turi savų pliusų ir minusių. Medinės lauko durys gali neužtikrinti norimo saugumo.

Plieninės durys gali nesudaryti norimo estetinio vaizdo. Plastikinės durys gali taip tuo viduriu tarp saugumo ir estetikos. Nenuostabu, jog šio tipo durys itin dažnai naudojamos tiek lauke, tiek viduje. O derinant saugumą su išvaizda, galima išsirinkti ir tinkamą variantą jūsų biudžetui.

Renkantis duris turite nuspręsti kas jas sumontuos. Itin dažnai šią paslaugą gali pasiūlyti ir specializuotos parduotuvės, kuriose ir perkate duris, bet galite ir iš anksto susitarti su visiškai nepriklausomu durų bei langų montuotoju, kuris atliko paslaugą taip pat kokybiškai kaip ir langų pardavėjai.

Galiausiai, galutiniam durų keitimo projektui gali įtakos turėti ir tai, ar duris ir montavimo paslaugas ketinate įsigyti lizingo būdu. Neretai brangesniems pirkiniams gali kreiptis į pačius durų pardavėjus, arba į lizingo bendroves, kurios už sutartas palūkanas finansuos jūsų pirkinį.

Užsakymo Nr. KMC210021

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: