Organizatorių archyvo nuotr.

Kaip dažnai varstomos jūsų garažo durys? Dukart per dieną, dažniau? Tikėtina, kad per metus – tūkstančius kartų. Kuo dažniau ką nors naudojame, tuo greičiau išryškėja, ar gerą pirkinį įsigijome. Jei rinkotės ekonomiškesnį sprendimą, neilgai trukus gali suskilti dažai, įtrūkti plokštės, susidėvėti dalys. Atpažinkite, kada verta tik iškviesti meistrą, o kada išsirinkti naujas, išties kokybiškas naujas garažo duris.

Tiesa, net ir kokybiškus garažo vartus reikia prižiūrėti. Karts nuo karto apžiūrėkite vartus atidarydami ir uždarydami juos rankiniu būdu ir automatiškai. Taip pat kasmet patikrinkite durų takelio volelius. Rekomenduojama imtis ir saugos patikrinimų, techninės priežiūros. Sutepkite judančias dalis, išvalykite nuo šiukšlių ir reguliariai priveržkite. Taip vartai tarnaus ilgiau.

Ženklai, rodantys, kad laikas keisti garažo duris

Garažą naudojame kasdien, po kelis ar keletą kartų, jei šeimoje keli žmonės vairuoja atskirus automobilius. Triukšmas yra vienas svarbiausių rodiklių, kuris parodo, kad turėtumėte susisiekti su profesionalu. Kreipkitės į meistrus, jei garažo vartai atsidaro triukšmingai arba vibruoja.

Durų strigimas irgi signalizuoja apie tai, kad gali tekti netrukus imtis pokyčių. Pažeistos plokštės irgi verčia susirūpinti. Pažeidimai išorėje gali pakenkti garažo vidiniams elementams. Jei pastebėsite, kad energijos suvartojimas padidėjo, tai gali būti dėl „kiaurų“ vartų. Naujesni vartai su pažangia izoliacija išlaiko temperatūrą gyvenamosios patalpose ir taupo pinigus.

Kada verčiau keisti, o kada remontuoti garažo vartus? Senų vartų tvarkymas bent laikinai pratęs jų galiojimą, bet ilgalaikis naudojimasis garažu vis tiek privers atsinaujinti iš esmės. Remontui jau būsite skyrę pinigų, bet nežinia, kurį laiką dar naudositės esamais vartais. Užtat visiškai naujų garažo vartų montavimas ilgainiui gali sutaupyti daug laiko ir pinigų.

Naujų garažo vartų privalumai

Naujas, kokybiškas daiktas visada duoda privalumų. Ne tik tiesiogiai jums, bet ir pakelia nekilnojamojo turto vertę. Nauji garažo vartai yra patogesni, stilingo dizaino.

Naujesni modeliai taip pat užtikrina aukštesnio lygio saugumą, išmaniųjų namų funkcijas. Pavyzdžiui, galite telefone programėlėje ar balso komandomis nuotoliniu būdu valdyti garažo ir įvažiavimo vartus. Ne ką mažesnis privalumas ir tai, kad aukštos kokybės garažo vartai gali padidinti jūsų namo vertę ir, jei norėsite sklypą su namu parduoti, gausite didesnę grąžą.

Garažo vartų tipai – kurį kada rinktis

Poreikiai – skirtingi, todėl ir gaminių asortimentas platus. „Hormannspecialistai žmonėms, vertinantiems vietos taupymą arba turintiems nedidelį garažą, siūlo rinktis segmentinius vartus. Jie užtikrina iki 14 cm didesnį pravažiavimo plotį nei atverčiamieji vartai. Jei situacija sudėtingesnė, arba labai ankšta, žinokite, kad yra „RollMaticvartai, kurie susisuka ir suvažiuoja palei lubas. Juos galima montuoti nepaisant angos dydžio ir formos.

Norintiems standartinio sprendimo patariama rinktis plokštuminius atverčiamuosius vartus „Berry“, kuriuos galite priderinti prie savo namo fasado. Rinkitės tiek medinius Berryvartus, tiek skirtingas spalvas ir dekorus.

Jūsų name dominuoja vitrininiai, dideli langai, o garaže planuojate ne tik statyti automobilį, bet ir užsiimti darbais? Aliuminio rėmo vartai „Art 42“ atitiks jūsų lūkesčius tiek gauti daug šviesos garaže, tiek pataikyti į namo eksterjero sprendimus. Be to, šie aliuminio rėmo vartai dėl savo specialaus įstiklinimo užtikrina geresnį vėdinimą patalpoje.

Vis dar dvejojate, kuris garažo vartų tipas jums tinkamiausias? Kreipkitės į „Hormannspecialistus patarimo. O jei jau nusprendėte, gaukite pasiūlymą. Užpildžius formą su jumis susisieks autorizuoti atstovai, kurie pasirūpins jūsų naujais garažo vartais – nuo senų demontavimo iki naujų montavimo ir ateityje, jei prireiks serviso.

Kokybiškos ir prižiūrimos garažo durys tarnauja ilgai. „Hormann“ – garažo vartų, durų, pavarų gamintojas iš Vokietijos – dėl puikių techninių specifikacijų ir kokybiškų sistemų suteikia 10 metų garantiją visiems segmentiniams vartams ir 5 metų garantiją pavaroms. Gamintojas atlieka ilgalaikius bandymus realiomis sąlygomis, kas leidžia didžiuotis kokybe ir ilgaamžiškumu.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: