Pexels.com archyvo nuotr.

Norint, kad mediniai baldai lauke būtų ir ilgaamžiai, ir puikiai atrodytų, reikia juos saugoti ne tik nuo drėgmės ar kenkėjų. Ne ką mažiau medienai lauke pavojingi ir UV spinduliai, kurie blukina medžio spalvą bei skatina irimą. Panaudojus tam tikras priemones galima neblogai apsaugoti medinius lauko baldus nuo UV spindulių žalos. Kokia efektyviausia tokio tipo priemonė? Pasižiūrėkime į galimus variantus.

Speciali, UV spinduliams atspari alyva

Aliejus arba alyva baldams – labai patogus ir praktiškas sprendimas. Ši priemonė prasiskverbia giliai į pluoštą, tad saugo ne tik patį paviršių, bet ir visą medienos struktūrą. Specialūs pigmentai atspindi pavojingą spinduliuotę, tad ji nedaro tiek žalos.

Fizinė apsauga

Omenyje turime kai kurias priemones bei veiksmus, kurie fiziškai apsaugo medieną nuo UV spindulių.

Visų pirma, baldus galite pastatyti į pavėsį arba po stogeliu. Tai padės. Antras patarimas – įsigykite apdangalus, kuriais galėtumėte apkloti baldus, kai jais nesinaudojate. Taip išvengsite įkaitimo bei apsaugosite jų išvaizdą.

Peralyvuokite

Dauguma UV atsparių medžio dangų turi būti pakartotinai perdengiamos. Periodiškai tai darykite, kad gautumėte ilgalaikę naudą.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: