Organizatorių archyvo nuotr.

Vieni žmonės sodo darbus laiko atgaiva gryname ore po savaitę trukusių darbų biure, kitiems kapstymasis sode prilygsta neaišku už ką skirtai bausmei. Tačiau turintiems sodą, daržą ar sodybą, anksčiau ar vėliau tenka imtis sodo bei daržo darbų ir norom ar nenorom juos atlikti. Nemėgstantys sodo darbų žmonės galėtų įvardyti nevieną to priežastį. Tačiau kažin ar daug kas susimąsto, jog sodo darbai nepatinka galbūt dėl to, jog juos sunku nudirbti, nes naudojami netinkami ar nekokybiški sodo įrankiai.

Kaip sodo darbus atlikti greičiau ir lengviau?

  • Siekiant lengviau ir greičiau atlikti sodo darbus, derėtų pradėti nuo turimų sodo įrankių peržiūros. Pirmiausia patikrinkite pašiūrėje turimus įrankius, įvertinkite jų būklę ir kokybę. Galbūt jums jau reikalingi nauji daržo įrankiai? Atsikratykite netinkamų daržo įrankių. Jų vietoje įsigykite naujų, tai patogiai galite atlikti ir internetu.

  • Ieškokite iš aukštos kokybės medžiagų pagamintų sodo įrankių. Tokie įrankiai jums tarnaus ilgai ir patikimai. Jie ilgiau neatšips, nesurūdys ir nesulūš.

  • Rinkitės įrankius su ergonomiškais kotais ar rankenomis. Pasirinkę ergonomiškus įrankius išvengsite nugaros ir raumenų skausmų bei nuovargio, neprisitrinsite pūslių bei nuospaudų.

  • Tinkamai įvertinkite įrankių poreikį. Neprisipirkite per daug sodo įrankių, kurių galbūt neturėsite kur panaudoti. Nusipirkite reikiamo dydžio įrankių. Per mažais įrankiais neįveiksite tam tikrų darbų, pavyzdžiui, mažu sekatoriumi nenukirpsite stambių šakų, o dideliu bus sunku genėti nestambias gyvatvorių šakeles. Tad verta apgalvoti kokius darbus reikės atlikti ir kokių įrankių tam gali prireikti.

  • Pirkėjų patogumui siūloma skirtingos komplektacijos sodo įrankių rinkinių, kurie atitiks pagrindinius daugelio naudotojų poreikius.

  • Tam, kad turimi ar naujai įsigyti sodo įrankiai ilgiau tarnautų, būtina jais tinkamai pasirūpinti. Sezono pabaigoje nuvalyti nusausinti ir pagaląsti. Žiemą rekomenduojama sodo įrankius laikyti sausoje vietoje, sandėliuke ar pašiūrėje. Jokiu būdu nepatartina jų per žiemą laikyti lauke.

Tinkamai pasirinkti daržo įrankiai gali jums puikiai pasitarnauti. Jų dėka sodo darbus atlikti bus lengviau ir susidorosite su jais greičiau.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: