Nuotrauka: Unsplash.com

Komoda namuose yra itin naudinga siekiant optimizuoti namų erdvę organizuojant geresnį daiktų laikymą. Norint išsirinkti tinkamą, reikia įvertinti keletą kriterijų. Juos ir surinkome šiame straipsnyje.

Juk norint išsirinkti gerus baldus svarbu įvertinti turimą erdvę, norimą formą, medžiagas bei stilių, kad užtikrinti tai, kad jūs būsite patenkinti savo naujuoju pirkiniu, ir neteks jo gailėtis.

Erdvės įvertinimas

Perkant naujus baldus reikia įvertinti turimą erdvę tam, kad galėtumėte įvertinti tai, kokio dydžio, formos bei stiliaus komoda jums tinkamiausia. Naujas baldas neturėtų užgožti jau turimos erdvės, ar apkrauti ją ir paversti nepatogia. Mažesnėse patalpose labiau tinka aukštesnės, siauros komodos, kurios nebūtų pernelyg nutolusios nuo sienos, tačiau vis dar praturtintų kambarį su daug vietos patogiam daiktų laikymui. Žinoma, svarbu įvertinti ir tai, ką planuojate laikyti šioje komodoje, nes tokio tipo komodos gali būti gan siauros, o juk pernelyg siaura komoda gali ne viską sutalpinti. Stalčių gylis ir plotis taip pat yra svarbu, juk negilūs stalčiai netiks žieminiams megztiniams laikyti, tad dar prieš pirkdami nuspręskite, kokią funkciją jums turi atlikti ši komoda, ir kiek vietos daiktams laikyti jums reikia.

Įvertinkite ir tokius aspektus, kaip tai, kas naudosis komoda. Aukštos komodos netiks naudoti vaikams, ir jos gali netgi tapti pavojingomis, jei šie ko siekdami pasilypėtų žemesniuoju stalčiumi ir komoda ant jų užkristų.

Prieš perkant komodą, išmatuokite turimą erdvę, daiktais ar juostomis pažymėdami tą vietą, kurią užims vieno ar kito dydžio komoda, ir įvertinkite, ar neatsimušite į jos kampus eidami pro šalį, bei ar ji nebus pernelyg masyvi turimai erdvei.

Nuotrauka: Unsplash.com

Stilius

Apžvelkite turimą erdvę, joje esančius baldus, spalvas, bei jų išdėstymą. Tai padės apsispręsti, kokio stiliaus, spalvos bei dydžio komoda jums tinka. Jei kambaryje vyrauja šviesios spalvos, labiau tiks ryški, moderni komoda, tačiau ji nederės jei kambaryje – mediniai, kaimiško stiliaus baldai. Lengviausiai priderinsite paprastas, nereiklaus ir neišsiskiriančio stiliaus komodas, jos tiks ir moderniam, ir senoviniam interjerui.

Forma

Nors dauguma komodų – tiesiog stačiakampės ir ne itin aukštos, jos turi ne vieną variaciją. Anksčiau minėtas komodos aukštis ir tai, jog aukštesnė labiau tiks mažesnėms erdvėms. Be to, atkreipkite dėmesį į tai, kokio tipo kojelės jums labiausiai tinka, galbūt jos net nėra reikalingos, nes nemėgstate po baldais besikaupiančių dulkių, o galbūt riestos kojelės labai tiktų prie kambaryje jau esančių baldų? Taip pat, suapvalinti komodos kampai gali būti puikus pasirinkimas mažesnėms erdvėms, komoda vizualiai atrodys mažesnė, taip pat šis sprendimas mažins diskomfortą, jei praeidami netyčia užkliūsite už komodos.

Medžiagos

Renkantis naują komodą galite rinktis iš daugybės medžiagų tipų, tokių kaip vientisa mediena ar laminuotos presuotos plokštės. Nors vientisos medienos plokštės yra brangesnės, jos ilgiau tarnauja ir yra lengviau atnaujinamos.

Norint paversti patalpą erdvesne, galite pasirinkti įspūdingai atrodysiančią veidrodinę komodą, tačiau reiktų tokią komodą rinktis atsargiai ir gerai apsvarsčius – ant jos matysis kiekvienas piršto atspaudas ar pasirėmimas. Tokiu atveju puikiai tarnaus itin blizgus lakuotas paviršius. Nors jis ir neatrodys taip efektingai ir išskirtinai, tačiau bus mažiau teplus ir labiau praktiškas.

Reikalinga nauja komoda? Platus pasirinkimas Senukai.lt internetinėje parduotuvėje tikrai jūsų nenuvils! Laikas atnaujinti namų interjerą ir įsigyti funkcionalią bei gražią komodą, atitinkančią jūsų poreikius.

Užsakymo Nr. KMC200110

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: