Organizatorių archyvo nuotr.

Metalinės automobilio stoginės yra puikus ir ilgaamžiškas pasirinkimas, bet tai nereiškia, kad nereikia šia preke tinkamai pasirūpinti! Skaitykite toliau ir sužinokite daugiau apie įvairius patarimus.

Reguliariai valykite metalinę stoginę

Ar jus sudomino automobilio stoginės ir išsirinkote metalinį modelį? Tada svarbu išmokti, kaip tinkamai pasirūpinti tokiu pirkiniu, kad jis gerai atrodytų dar daugybę metų. Taigi, ką verta žinoti?

Visų pirma, nepamirškite reguliariai nuvalyti išsirinktos metalinės stoginės – pašalinkite įvairius nešvarumus, lapus, šiukšles ir kitus nereikalingus aplinkos požymius. Nors dalis nešvarumų gali būti tik nemalonūs, dalis gali laikui bėgant paskatinti koroziją, todėl verta pasirūpinti šiuo pirkiniu.

Patikrinkite, ar ant stoginės nėra rūdžių

Bene didžiausias metalinės stoginės priešas – rūdys. Patikrinkite, ar ant metalinių stoginės paviršių nesimato jokių rūdžių požymių (ypač verta patikrinti stoginės jungtis ir kraštus). Ar stoginę jau turite gana ilgai ir po truputį matote pasikeitimus ant metalo? Tada nereikia nerimauti, tiesiog nuvalykite laisvai pasiekiamas rūdis, o kitas vietas pašalinkite su tam skirtomis valymo priemonėmis.

Patikrinkite, ar nėra jokių įlenkimų

Ar neseniai pro jūsų miestą praėjo kruša arba kitos nemalonios oro sąlygos? Tada būtinai patikrinkite, ar ant jūsų stoginės nėra jokių įlenkimų. Jeigu pastebite bet kokius konstrukcijos pasikeitimus, nedelsdami juos pataisykite arba susisiekite su specialistais.

Taip pat verta suplanuoti kiemą taip, kad labai arti stoginės nebūtų didelių medžių – vėjas galėtų netyčia juos nuversti ir taip apgadinti jūsų statinį.

Pašalinkite perteklinį sniegą ar ledą

Skirkite kelias minutes žiemos mėnesiais ir nuvalykite perteklinį sniegą arba ledą nuo metalinės stoginės viršaus. Tai ne tik padės išvengti itin didelio drėgmės kiekio, bet ir sumažins stogo apkrovą, todėl jūsų stoginei nepakeks kritulių svoris.

Atlikite tvirtinimo detalių patikrą

Jeigu jau kurį laiką džiaugiatės savo metaline stogine, nepamirškite patikrinti ir įvairių tvirtinimo detalių – varžtų, veržlių ar kokių kitų elementų, kurie užtikrina statinio struktūrą. Nors tokios problemos yra ganėtinai retos, vis tiek verta kartais patikrinti sutvirtinimo situaciją – taip pasirinkta kiemo konstrukcija dar ilgai išliks stabili ir itin tvirta.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: