Pexels.com archyvo nuotr.

Rinkdamiesi kremą neretai pasikliaujame jo populiarumu, patraukliu įpakavimu ar draugo patarimu. Kai kurie taip pat atkreipia dėmesį į pažangias formules arba didelę kremo kainą. Tačiau norint išsirinkti kremą savo odai reikėtų atkreipti dėmesį į kiek kitus parametrus.

Kaip išsirinkti tinkamą veido kremą?

Visą gyvenimą mūsų odą veikia įvairūs išoriniai veiksniai: saulės spinduliai, dulkės, sausas oras, žema ar aukšta oro temperatūra. Visi šie veiksniai gali sukelti odos sausumą, ankstyvųjų senėjimo požymių atsiradimą ir kitas neigiamas pasekmes. O veido kremas gali padėti prailginti odos jaunystę, išlaikytijos grožį ir sveikatą. Ir iš tiesų, beveik kiekviena moteris, o pastaruoju metu ir vis daugiau vyrų turi šį produktą savo namuose. Tačiau ne visi žino, kaip pasirinkti tinkamą veido kremą ir kad renkantis reikia atsižvelgti į savo odos ypatybes, amžių ir kai kuriuos kitus veiksnius.

Amžius

Kiekvienam amžiui būdingos tam tikros odos problemos. Pavyzdžiui, paauglystėje dažniausiai susiduriama su spuogais ir riebia oda, o vyresnės nei 40 metų moterys yra labiau susirūpinusios dėl odos sausumo ir raukšlių. Laimei, šiandien parduotuvių lentynose galite rasti įvairiausių kremų, skirtų konkrečioms odos problemoms spręsti.

14+. Odos priežiūrą pradėti reikėtų jau nuo paauglystės, o ne tuomet, kai pasireiškia pirmieji senėjimo požymiai. Jaunoms merginoms bei vaikinams labiau tiks lengvi drėkinamieji kremai, kurie neužkemša porų, tačiau intensyviai drėkina odą. Be to, daugelis paauglių susiduria su odos uždegimu ir bėrimais. Tad jei oda riebi ir linkusi į bėrimus, reikėtų vengti tankios tekstūros priemonių ir pasirinkti lengvus gelius ir emulsijas, kurios neužkemša porų. Jaunai odai skirtuose produktuose dažnai yra salicilo rūgšties, kuri nušveičia negyvas odos ląsteles, ir cinko, kuris turi antibakterinį poveikį ir kontroliuoja riebalinių liaukų veiklą.

25+. Šiame amžiuje atsiranda pirmieji su amžiumi susijusių pokyčių požymiai, tačiau oda vis dar išlaiko savo tonusą. Nuo 25 metų amžiaus tinka drėkinančios priemonės, kurios padės išvengti odos išsausėjimo ir pirmųjų raukšlių atsiradimo. Pageidautina, kad kompozicijoje būtų kolageno ir hialurono rūgšties, kurios intensyviai drėkina epidermį. Be to, po 25 metų reikėtų naudoti ne tik dieninį, bet ir naktinį kremą.

30+. Nuo šio amžiaus galima pradėti naudoti senėjimą stabdančią kosmetiką, nes po 30 metų moterys gali pastebėti atsirandančias ryškesnes raukšles ir netolygią veido spalvą. Tinkamai parinkta kosmetika padės ištaisyti netobulumus ir sulėtinti odos senėjimo procesą.

45+. Po 45 metų oda plonėja, praranda tonusą, daugėja raukšlių. Tad reikėtų rinktis tokius kremus, kurių sudėtyje yra senėjimą stabdančių ingredientų. Pavyzdžiui, produktai su hialurono rūgštimi padės padidinti odos tonusą ir elastingumą, jie taip pat suteiks galingą drėkinimą. Kolagenas sulėtins raukšlių atsiradimą, o retinolis neleis atsirasti pigmentacijai.

Odos tipas ir būklė

Be amžiaus, labai svarbu atsižvelgti į jūsų odos tipą ir būklę.

Riebi oda. Tokia oda yra linkusi į perteklinę riebalų gamybą ir todėl ant jos atsiranda riebus blizgesys, galimas uždegimas ir bėrimai. Žinoma, yra ir vienas pliusas – ant riebios veido odos vėliau tampa pastebimi su amžiumi susijusių pokyčių požymiai. Pageidautina, kad riebiai odai skirtų kremų kompozicijoje būtų cinko, pantenolio ir alantoino, kurie turi priešuždegiminį poveikį ir suteikia odai matinį efektą. Taip pat gerai, jei sudėtyje yra hialurono rūgšties, žaliosios arbatos ir ramunėlių ekstraktų. Venkite kremų, kurių sudėtyje yra mineralinių aliejų. Riebi oda kenčia nuo riebalų pertekliaus, todėl jai reikia lengvos tekstūros priemonių, su aktyviais komponentais, kurie skirti sebumo reguliavimui.

Sausa oda. Be tinkamos priežiūros tokia oda yra linkusi į ankstyvus su amžiumi susijusius pokyčius. Tokia oda yra plona, dažnai šerpetoja ir gali būti jautri. Rekomenduojama rinktis giliai drėkinančius ir maitinančius produktus. Sudėtyje turėtų būti kolageno, hialurono rūgšties, pantenolio, keramidų ir augalinių ekstraktų. Puikus pasirinkimas sausai odai gali būti Atoderm nutritive Bioderma kremas. O kadangi sausa oda reikalauja ne tik gilaus kremo drėkinimo, bet ir galingos mitybos – jai idealiai tiks tankios, sodrios tekstūros kremai, praturtinti natūraliais aliejais.

Mišri oda. Tai reiškia, kad oda skiriasi skirtingose ​​veido srityse. Pavyzdžiui, T zona linkusi būti riebi, o skruostai gali būti sausi. Mišriai odai reikia ir riebalų kiekio kontrolės, ir tuo pačiu intensyvaus drėkinimo, tad niacinamido ir aminorūgščių derinys gali puikiai susidoroti su šia užduotimi.

Normali oda. Tokiam odos tipui reikalinga universali palaikomoji priežiūra su antioksidantais, kurie drėkina, maitina ir apsaugo nuo priešlaikinio senėjimo.

Jautri oda. Jautrią odą reikia prižiūrėti itin kruopščiai ir naudoti priemones su vitaminais ir pantenoliu, kurie suteiks raminamąjį poveikį, pašalins dirginimą ir paraudimą. Jautriai odai gali tikti Sensibio AR BB Bioderma kremas.

Probleminė oda. Probleminei odai reikia ypatingos priežiūros kovojant su uždegimais ir bėrimais. Tad puikus pasirinkimas gali būti Sebium Kerato+ Bioderma kremas mažinantis spuogus ir po jų likusias dėmes, skirtas į aknę linkusiai, jautriai odai.

Brandi oda. Senstančiai odai reikia stiprinančių ir intensyviai drėkinančių komponentų, tokių kaip peptidai, kolagenas, hialuronas, kurie skirti odos stangrumui ir elastingumui didinti.

Gyvenimo būdas

Kur gyvenate ir koks jūsų gyvenimo būdas, taip pat turi didelę įtaką jūsų odos išvaizdai.

Gyvenamoji vieta. Didmiesčių gyventojams patartina rinktis kremus su antioksidantais, kadangi oda reikalauja papildomos apsaugos nuo padidėjusios taršos. O saulėtomis dienomis neturėtume pamiršti kremų nuo saulės, kurių SPF ne mažesnis kaip 30, tačiau maksimalią apsaugą užtikrina kremai su SPF 50, pavyzdžiui, Photoderm Aquafluide Bioderma kremas.

Miego kokybė. Nuolatinis miego trūkumas ir stresas taip pat atsispindi mūsų odoje, atsiranda vadinamieji „nuovargio pėdsakai“. Su jais susidoroti padės antioksidantai, vaisių rūgštys ir hialurono rūgštis.

Taigi, renkantis kremą, svarbu žinoti, kokio tipo odą turite, atidžiai perskaityti kremo sudėtį ir suprasti, kokio poveikio reikalauja jūsų oda, taip pat griežtai laikytis naudojimo instrukcijų bei naudoti papildomas priežiūros priemones. Svarbu suprasti, kad kremas yra neatsiejama jūsų kasdienės grožio rutinos dalis. Ir tik reguliariai jį naudodami pastebėsite norimą rezultatą. Nepamirškite griežtai laikytis laikymo sąlygų ir galiojimo terminų, kad kosmetika neprarastų savo naudingų savybių,

Kas geriau: veido serumas ar kremas?

Tai du, visiškai skirtingi kosmetikos gaminiai. Serumas yra lengvesnės tekstūros, o be to, jame yra koncentruotos veikliosios medžiagos. Paprastai serumas ir kremas naudojami kartu: pirmiausia tepamas serumas, o jam susigėrus – drėkinamasis kremas.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: