Organizatorių archyvo nuotr.

Individualių namų savininkai gali rinktis iš plataus šildymo įrenginių asortimento. Anksčiau populiariausiais buvę kieto kuro katilai pamažu užleidžia savo pozicijas, o pastaruoju metu pastebimas išaugęs susidomėjimas oras-vanduo sistemomis. Ir visai ne be reikalo, šilumos siurbliai oras-vanduo pasižymi daugybe privalumų: yra funkcionalūs, efektyvūs, patogūs naudoti. Tai tikrai geras sprendimas namams, tačiau ar žinote, kiek tokie siurbliai kainuoja?

Kas lemia šilumos siurblio oras-vanduo kainą?

Paprastai skaičiuojant galutinę išlaidų sumą, įtraukiama ne tik paties įrenginio kaina, bet ir jo montavimo darbai. Kiek jie kainuos priklauso nuo pasirinktos šilumos siurblio komplektacijos ir vietos, kurioje nuspręsta jį montuoti, ar reikalingi papildomi apdailos darbai.

Taip pat nepamirškite ir to, kad šilumos siurbliai oras-vanduo yra jungiami prie šildymo sistemos. Ji gali būti tiek grindinė, tiek radiatorinė. Pasirinkti reikėtų atsižvelgiant į patalpų savybes ir asmeninius poreikius, bet jei šildymo sistemos nėra, jos įrengimas taip pat pareikalaus investicijų. Jei remontuojate seną namą ir keičiate šildymo būdą, šilumos siurblį galima jungti prie senosios sistemos.

Paskutinė sudedamoji dalis – šilumos siurblio paleidimas ir patikra. Nors iš esmės oras-vanduo sistemos nėra sudėtingos, jų montavimą rekomenduojama patikėti profesionalams. Sistemoje naudojamas vanduo, tad bet koks nuotėkis gali sukelti būsto apdailos medžiagų pažeidimus, spalvos pakeitimus, ilgainiui dėl nesandarumų namuose gali kauptis drėgmė, pradėti veistis pelėsis. Nerizikuokite savo namais ir sveikata – geriausia montavimo paslaugas užsakykite patikimoje įmonėje.

Kokios yra šilumos siurblių kainos?

Šilumos siurbliai oras-vanduo tarpusavyje skiriasi savo komplektacija, modeliais, galingumu. Kokią komplektaciją pasirinkti, priklauso nuo to, kokio dydžio patalpas šildysite, kiek karšto vandens reikės ir pan. Dėl to geriausia pasikonsultuoti su specialistais, jie padės pasirinkti tinkamiausią įrenginį. Žinoma, galingesni šilumos siurbliai kainuos brangiau, tačiau jei reikia šildyti didesnio ploto patalpas, mažo galingumo siurblys veiks neefektyviai.

Kitas veiksnys, turintis įtakos siurblių kainoms – gamintojas. Žinomų gamintojų produkcija gali kainuoti šiek tiek brangiau, tačiau specialistų nuomone investuoti verta. Rinkoje gerai vertinami gamintojai naudoja kokybiškesnes medžiagas, o tai svarbu šilumos siurblio veikimui ir ilgaamžiškumui. Be to, patikimi gamintojai laiduoja už savo gaminius ir suteikia ilgesnę garantiją, kuri siekia net iki penkerių metų. Pirkti pigius abejotinos kokybės įrenginius neverta, nes juos gali tekti greitai keisti naujais.

Kaip sutaupyti?

Šilumos siurbliai oras-vanduo savo kaina gali viršyti ir dešimt tūkstančių eurų. Tai išties nemaža suma, tačiau ją galima sumažinti pasinaudojus valstybės parama. Programa yra skirta tiems, kurie senus ir taršius katilus keičia naujais, aplinkai draugiškais. Oras-vanduo sistemos atitinka šį reikalavimą, tad gavę kompensaciją galite gerokai sumažinti savo išlaidas ir džiaugtis šiluma bei komfortu savo namuose.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: