Organizatorių archyvo nuotr.

Šilumos siurblys oras-vanduo – tai itin efektyvus energijos vartojimo būdas šildyti namus ir kartu mažinti namų ūkio išmetamo anglies dioksido kiekį – štai ką turite žinoti apie šią nuostabią technologiją.

Jei galvojate apie šilumos siurblio įrengimą savo namuose, tikrai nesate vieni. Visoje Lietuvoje namų savininkai ieško būdų, kaip investuoti į savo namų energinį efektyvumą, naudodami naujas technologijas, įskaitant šilumos siurblius. Kokie yra šilumos siurblių oras-vanduo privalumai ir kuo jie skiriasi nuo kitų šildymo sistemų?

Kas yra šilumos siurblys oras-vanduo?

Kaip ir su visomis naujomis technologijomis, geriausia pradėti nuo pagrindų. Šilumos siurblys – tai elektrinis prietaisas, kuris paima šilumą iš vienos vietos ir perduoda ją į kitą vietą pačiu efektyviausiu ir tvariausiu būdu. Šilumos siurbliai oras-vanduo paima šilumą iš lauko oro (net ir tada, kai lauke šalta) ir naudoja ją šildymui ir karštam vandeniui namuose ruošti.

Radiatoriai puikiai dera su šilumos siurbliais ir yra plačiai naudojami tiek naujai statomuose, tiek jau pastatytuose namuose. Daugelis klientų taip pat renkasi grindinį šildymą, dažniausiai naujuose namuose, kuriuose grindys išklotos plytelėmis arba modernia grindų apdaila, pavyzdžiui, poliruotu betonu.

Kaip veikia ši technologija?

Šilumos siurblį oras-vanduo sudaro trys pagrindiniai komponentai: lauko blokas, vidaus blokas ir šaldymo agentas. Štai kaip šie komponentai veikia kartu:

  • Lauko įrenginys veikia kaip garintuvas, išgaunantis energiją iš lauko oro ir sugeriantis ją į skystą šaldymo agentą, kuriame ji paverčiama dujomis.

  • Vidinis įrenginys suspaudžia dujas, todėl pakyla jų temperatūra, o tada dujomis gauta šiluma perduodama į šildymo sistemą. Dujos grįžta į skystą būseną.

  • Išsiplėtimo vožtuvas sumažina šaldymo agento slėgį, todėl jis išgaruoja, ir ciklas prasideda iš naujo.

Kokie šilumos siurblio oras-vanduo privalumai ir kuo jie skiriasi nuo kitų šildymo sistemų, pavyzdžiui, katilo?

Šilumos siurblių oras-vanduo sistemų yra įvairių tipų, tačiau apskritai kalbant, šilumos siurblio įrengimo privalumai yra šie: didesnis energijos vartojimo efektyvumas, didesnis komfortas, geresnė oro kokybė ir mažesnė anglies dioksido emisija.

Šilumos siurblys gali užtikrinti visą šildymą ir karštą vandenį, kad namuose būtų šilta ir jauku 24 valandas per parą. Šilumos siurbliai yra gerokai efektyvesni už tradicinius katilus ir skiriasi nuo jų tuo, kad juos reikia tik prijungti prie elektros tinklo – nereikia jokio kuro, nes oro šilumos siurbliui veikti reikia tik lauko oro.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: