Organizatorių archyvo nuotr.

Nuosavo sodo kūrimas – malonumas, o ne darbas. Ypač šiuo metu, kai internete galite rasti ne tik reikalingus daiktus, tačiau ir patarimus, kurie supaprastins eksterjero įgyvendinimo idėjas. Šįkart mes apie lauko apšvietimo sistemas, kurios padeda ne tik paruošti sodą, tačiau ir suteikti namams daugiau saugumo.

Viena šviesa ar skaidyta dalimis?

Pirmiausia reikia apsispręsti, ar planuojate šviesos šaltinius kaupti vienoje vietoje ir juos skaidyti keliose skirtingose. Viskas priklauso nuo to – kokio dydžio sodas ir kokią tiksliai funkciją atlieka šviestuvai. 

Pavyzdžiui, šviestuvai su saulės baterija labai dažnai naudojami dekoratyviniais tikslais, kadangi jie suteikia aplinkai jaukumo.  Tuo tarpu matomumui gerinti siūlome rinktis LED sistemas, kurios montuojamos ant pastatų. Tokiu atveju šviesa kris žemyn. Puikus pasirinkimas lauko šviestuvai su judesio davikliu. 

Praktiškesnis pasirinkimas yra sodo skirstymas dalimis, tačiau mažuose kiemuose dažniausiai tai nefunkcionalu.

Konkrečių vietų apšvietimas

Prekybos vieta Imu Perku siūlo labai daug skirtingų šviestuvų, kurie skleidžia atitinkamą šviesos kampą ir taip suteikiama galimybė skirtingus objektus apšviesti skirtingais būdais. Lauko šviestuvai gali būti skirti gėlynų apšvietimui, baseinų, terasų apšvietimui, dekoratyviniai, kurie patys iš savęs yra gražiausias sodo elementas.

Šviestuvų skaičiaus pasirinkimas

Žinoma, naudinga iškart nuspręsti – kiek šviestuvų reikia sode. Jeigu finansai riboti – tokiu atveju galima pirkti po truputį, tačiau skaičiaus žinojimas yra labai rekomenduotinas. Nuspręskite, reikalingi: sieniniai, pastatomi, grindiniai, pakabinami… Žinodami skaičių ir norimą stilių galėsite greičiau ir paprasčiau komponuoti savo sodo aplinką. Nepamirškite, kad perkant didesnį kiekį kaina gali būti mažesnė, nes taikomos nuolaidos.

Saugumui – mobilūs šviestuvai

Jeigu norite nakties metu puikiai matyti net ir mažiausius sodo kampelius – tokiu atveju rekomenduojami prožektoriai ant galvos, kurie suteikia galimybę atlikti tam tikras funkcijas rankomis.  Tokiu atveju įkraunami žibintuvėliai bus visada po ranka, tiksliau, ant galvos, ir galėsite juos naudoti sunkiai matomoms sodo vietoms apšviesti.

Takų apšvietimas

Soduose labai rekomenduojama apšviesti takus, kadangi tamsiuoju paros metu svarbu matyti – kur einate. Labai puikiai pasitarnaus šviestuvai su saulės baterija. Jie dažniausiai neskleidžia labai intensyvios šviesos, tačiau atrodo labai estetiškai ir puikiai jų pagalba matysis apšviečiamas kelias.

Dizainas

Tiek klasikiniai, tiek modernūs šviestuvai yra labai įvairūs, tad jeigu ieškote apšvietimo sistemos – skirkite dėmesio jos pasirinkimui. Nepamirškite, kad tai yra ilgaamžis pasirinkimas, tad verta kartą investuoti daugiau, kad galėtumėte ilgesnį laiką džiaugtis jų nauda.

Užsakymo Nr. KMC190063

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: