Narbutas Lietuva salonas Vilniuje, / D. Vaičiulio nuotr.

Rašomasis stalas – baldas, kuris svarbus tiek dirbančiam sėdimą darbą asmeniui, tiek moksleiviui ar net ikimokyklinukui. Patogus, stilingas ir funkcionalus stalas leidžia dirbti, mokytis bei atlikti kitas užduotis palaikant teisingą sėdėjimo poziciją. Tai yra būtina prekė kiekvienuose namuose ar biuruose, kadangi baldų gamintojai nuolat tobulina gamybos technikas. Vienas moderniausių sprendimų – reguliuojamo aukščio stalas. Nenuginčijama tokio stalo nauda yra universalumas. Ką būtina žinoti apie šiuos modernius baldus?

Reguliuojamo aukščio darbo stalas visai šeimai

Vaikas pradeda lankyti mokyklą? Jam prireiks ne tik kanceliarinių priemonių, knygų ir sąsiuvinių. Be kokybiško, stilingo ir ergonomiško darbo stalo neišsiversite. Deja, vaikams išrinkti rašomąjį stalą gali būti sudėtinga. Juk jie auga taip greitai, tad ir stalas vos po metų gali netikti. O jei šeimoje daugiau vaikų? O gal tėvai dažnai lieka dirbti namuose? Sutaupyti ir neapkrauti namų begale baldų leidžia reguliuojamo aukščio stalas. Toks stalas veikia dėl elektros energijos. Vos vienu mygtuko paspaudimu šis baldas gali prisitaikyti prie individualių kiekvieno šeimos nario poreikių. Reguliuojamo aukščio stalo kojos prasiilgina, todėl žmogus gali dirbti ar atlikti namų darbus dinamiškai – tiek stovint, tiek sėdint. Taip pat dėl funkcijos aukštyn-žemyn stalas gali prisitaikyti tiek prie vaiko, paauglio ar suaugusiojo ūgio. Baldų gamintojo NARBUTAS kolekcijos ONE stalai dėl universalaus ir minimalistinio dizaino derės kiekvienuose namuose. T formos reguliuojamo aukščio stalo kojos suteiks daugiau erdvės po stalu ir šalia jo. Todėl šis baldas neužims daug vietos, tilps net ir nedidelėse erdvėse. Reguliuojamo aukščio stalai gaminami iš patvarių ir ilgaamžių medžiagų, todėl tarnaus daugelį metų, augs kartu su vaiku bei tuo pačiu pasitarnaus ir kitiems šeimos nariams.

Reguliuojamo aukščio stalai biuruose – būtinybė?

Šiandien verslas itin rūpinasi darbuotojų gera savijauta, todėl stengiasi kiekvienam užtikrinti patogias ir ergonomiškas darbo vietas.  Reguliuojamo aukščio stalai padeda sukurti darbo vietą įvairiausių poreikių žmonėms.

Paprasti reguliuojamo aukščio stalai gali būti reguliuojami tik aukštyn-žemyn. Dažnai tai daroma rankiniu būdu. Na, o brangesni modeliai gali pasigirti visa sauja įvairių modernių technologinių sprendimų. Elektros energijos pagalba, vos vienu mygtuko paspaudimu, galima pakelti ar nuleisti stalą iki norimo aukščio. Dinamiškas darbas leis keisti kūno pozicijas, nevargins nugaros raumenų. Atminties funkcija leidžia įrašyti stalo pozicijas, kurios naudojamos dažniausiai. Tuomet kas kartą nusprendus pakeisti padėtį, nereikės reguliuoti aukščio iš naujo, nes, vos nuspaudus mygtuką, mėgstama pozicija bus nustatoma iš karto.

Naujausi reguliuojamo aukščio stalų modeliai turi smūgio išvengimo technologiją. Tai ypač pravartu tuomet, kai kabinete be darbo stalo yra ir kitų baldų: spintelių, lentynų, papildomų kėdžių ir panašiai. Leidžiant stalą aukštyn arba žemyn ir kelyje pasitaikius kliūčiai, mechanizmas sustos automatiškai. Taip reguliuojamo aukščio darbo stalas bus apsaugotas nuo sutrenkimų, o darbuotojas išvengs krentančių daiktų ir sumaišties.

Tinka komandiniam darbui

Darbas grupėse, bendrose patalpose nėra kliūtis įsigyti reguliuojamo aukščio stalus. Šiuolaikiniai stalai gali būti sujungiami. Tai ypač patogu biuruose, kur darbuotojai turi nuolat bendrauti darbo klausimais. Tokia darbo vieta padeda užtikrinti kiekvieno komandos nario patogumą, bet tuo pačiu leidžia bendrai dirbti ties tomis pačiomis užduotimis. Platus funkcionalių darbo stalų dizaino pasirinkimas leis sukurti harmoningą biuro įvaizdį, suteiks tvarkos, švaros pojūtį, o kiekvienas daiktas turės savo vietą.

Užsakymo Nr. KMC220197

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: