Organizatorių archyvo nuotr.

Tinkama sodo technika padės net ir pačius sudėtingiausius darbus atlikti greitai, kokybiškai bei tiksliai. Štai vienas sudėtingiausių darbų yra krūmų pjovimo, priežiūros darbai, kuriems supaprastins siūlome įsigyti krūmapjoves.

Geros kokybės įrangą galite rasti: parkutechnika.lt.

Žinoma, be patirties rasti tinkamiausią įrangą gali būti gana sudėtinga. Aptarsime kelis svarbiausius kriterijus, kuriuos reikia įvertinti ieškant krūmų priežiūros įrangos. Juolab, straipsniai parengtas konsultuojantis su specialistu, kuris prekiauja šia įranga.

Pirmiausia reikia nuspręsti – kokios rūšies krūmapjovės labiausiai tinka. „Lietuvoje dažniausiai pasirenkamos benzininės kadangi jos visiškai neriboja judėjimo, juolab, yra galingos, tad puikiai tinka didelėms teritorijoms aptarnauti“.

Kitos galimos alternatyvos yra elektriniai bei akumuliatoriniai trimeriai. Pirmasis variantas labiausiai tinka nedideliems darbams atlikti, deja, ribotas judėjimas. Antruoju variantu judėjimas yra laisvas, tačiau jie sunkesni, tad rankos greičiau pavargsta.

Renkantis įrangą labai svarbus ir vamzdžio vertinimas“,- pasakoja specialistas. Vamzdis gali būti vadinamas kokybės indikatoriumi. Lenktas rodo prastesnės kokybės įrangą, kai jis yra teisus – trosas yra patvaresnis, tad ir įranga tarnaus ilgiau. „Žinoma, nuosavo sodo poreikiams patenkinti daugeliu atveju tinka ir lenktas. Jis ne toks galingas, tačiau ir pigesnis, o kai kuriems tai svarbus niuansas“,- patirtimi dalijasi specialistas.

Galiausiai, krūmapjovės turi būti pasirenkamos ir pagal variklį, kuris apsprendžia galingumą ir tuo pačiu variklio tipą. Galingumas matuojamas kilovatais, tačiau daugeliui žmonių, kuriems iki šiol niekada neteko naudoti įrangos – skaičiai dažniausiai nieko nesako. „Vidutinio galingumo įranga laikoma nuo 20 iki 30 kubinių centimetrų tūrio. Nuo 40 cm3 – galinga“.

Taip pat įranga detaliau klasifikuojama ir pagal variklio tipus. Šiuo metu rinkoje dažniausiai siūlomi dvitakčiai bei keturtakčiai varikliai, kurie montuojami į krūmapjoves. Pirmuoju atveju variklyje benzinas turėtų būti miksuojamas su tepalu, o antruoju atveju – naudojamas grynas benzinas be priemaišų.

Kai kurie daugiau dėmesio skiria ir kainai. Visgi, jeigu Jums reikalingas galingesnis, benzininis prietaisas –  tokiu atveju kainos labai kardinaliai nesiskirs, o ir verta investuoti tiek, kiek reikia, kad kokybė patenkintų poreikius.

Užsakymo Nr. KMC200035

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: