Organizatorių archyvo nuotr.

Vaikų kambarys, ko gero, yra vienintelė erdvė namuose, kurioje žaismingumą reikėtų derinti su praktiškumu. Kodėl tai svarbu? Savaime suprantama, jog vaikų vaizduotę skatina bei lavina žaismingos, spalvotos įvairių formų detalės, žaislai ir kiti lavinamieji daiktai. Visgi neišvengiamai ateina metas, kai reikia ne tik ieškoti vietos, kur visa tai sudėti, bet ir kurti kambario zonas, kurios atitiktų augančių vaikų poreikius. Štai čia pagrindinis vaidmuo atitenka praktiškumui: dviaukštės lovos vaikams, spintelės, atskiros veiklos zonos bei kitos detalės tampa be galo svarbios. Jei visa tai jums skamba sudėtingai, kviečiame susipažinti su patarimais, kaip įrengti vaikų kamabarį, kuriame vyrautų ne tik žaismingumas, tačiau ir funkcionalumas.

Žaismingi ir praktiški baldai: kokie jie?

Didžiausias ir daugiausiai vietos užimantis vaikų kambario akcentas, žinoma, yra baldai. Nors šiandien turime galimybę rinktis iš įvairaus dizaino, spalvų ir dydžių baldų, visa tai nė kiek nepalengvina užduoties, atvirkščiai – baldų rinkimasis tampa dar sudėtingesniu procesu. Jeigu turite daugiau nei vieną vaiką, svarbu išsirinkti baldus, kurie patenkintų abiejų vaikų poreikius, tuo pat metu sutaupytų vietos ir paliktų laisvos erdvės žaidimams. Laimei, dviaukštės lovos vaikams ne tik atlieka savo funkciją, bet ir atitinka žaismingumo kriterijų. Jos neužima daug vietos, gali turėti daiktų saugojimui skirtus stalčius, be to, galima pasirinkti spalvotą, raštais dekoruotą dizainą.

Kitas reikalingas baldas – rašomasis stalas. Jų šiandien yra ne tik praktiškų, tačiau ir žaisimingų: nesunkiai galite rasti rašomąjį stalą, kuris puikiai derėtų prie jūsų vaikų pomėgių. Svarbu paminėti, jog pastarieji gali turėti stalčius bei lentynėles, kuriose puikiai telpa visi reikalingi daiktai. Vaikų kambario poilsio zonoje stovintys sėdmaišiai ar pufai taip pat gali tapti ne tik puikiu akcentu – jie iš tiesų padeda pailsėti, atsipalaiduoti. Spalvoti, įvairiaspalviai ir minkšti – jie neabejotinai patiks jūsų atžaloms.

Svarstote, kur sudėti visus žaislus bei kitus vaikams reikalingus daiktus? Kaip ir dviaukštės lovos vaikams su stalčiais, tam puikiai tiks vaikiškos spintos, lentynos knygoms, komodos ir panašūs baldai. Nors jie gali atrodyti neįdomūs ir nuobodūs vaikams, šie baldai taip pat praverčia siekiantiems kambario žaismingumo. Tereikia ryškių, spalvingų detalių.

Kam ir kaip kurti vaikų kambario zonas?

Nesvarbu, ar jūsų vaikų kambarys yra didelis, ar jame nėra daug vietos – skirtingos kambario zonos būtinos tam, jog vaikai galėtų patenkinti ne tik poreikį miegoti, tačiau ir kitus. Rekomenduojama patalpą suskaidyti į tris pagrindines zonas: poilsio, kurioje gali karaliauti dviaukštės lovos vaikams, žaidimų bei mokymosi. Tai gali padėti atlikti skirtingų spalvų kilimai arba skirtingomis spalvomis nudažytos sienos – abu šie būdai padės vizualiai sukurti zonas. Tam, jog išlaikytumėte žaismingą stilių, rinkitės šviesias, gerą nuotaiką kuriančias spalvas: geltoną, rožinę, žalią ir kitas.

Kiekvienoje zonoje statykite tam tikrą funkciją atliekančius baldus. Pavyzdžiui, poilsio zonoje pakanka pastatyti dviaukštę lovą, o žaidimų zonoje statykite spintą žaislams, komodą, padėkite lentynėles ir kitas žaislams reikalingas daiktų saugojimo sistemas. Galiausiai lieka mokymosi zona, kurioje rekomenduojama pastatyti daug stalčių bei lentynų turintį rašomąjį stalą, ergonomišką kėdę su ratukais. Tokiu atveju viename kambaryje gyvenantys vaikai netrukdys vienas kitam ir kiekvienas turės savo asmeninę erdvę.

Kiti vaikų kambario aksesuarai

Dviaukštės lovos vaikams, vaikiškos spintos, sėdmaišiai, rašomieji stalai ir kiti baldai – visa tai ne tik atlieka naudingą funkciją, bet, kaip jau išsiaiškinome, tuo pat metu kuria ir žaismingą interjerą. Vaikų smegenys yra labai imlios, jie įsisavina visą informaciją labai greitai, o tai gali lemti ir greitai mažuosius aplankantį nuobodulį. Dėl šios priežasties paskutiniu, tačiau ne mažiau svarbiu vaikų kambario akcentu gali tapti bet kokia lavinamoji priemonė.

Pastaroji atliks abi funkcijas vienu metu: padės kurti žaismingą dizainą bei taps praktišku būdu lavinti vaiko smegenis. Pavyzdžiui, pasinaudokite pakabinamais laikrodžiais ir leiskite vaikams mokytis valandas, arba kambaryje pastatykite pasaulio gaublį ir kartu mokykitės skirtingų šalių pavadinimus ir vandenynus.

Įrenginėjant vaikų kambarį svarbu, jog rinkdami baldus ir kitas interjero detales visuomet pagalvotumėte ne tik apie tai, kaip jie atrodys kambaryje, tačiau ir kokią funkciją atliks. Derinkite žaismingus baldus, tokius kaip dviaukštės lovos vaikams ir stalai tarpusavyje, kurkite skirtingas kambario zonas, pasirūpinkite lavinamaisiais aksesuarais ir galėsite džiaugtis investavę į praktinę naudą teikiančias interjero detales.

Užsakymo Nr. KMC190107

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: