vrk.lt archyvo iliustracija

Per tris išankstinio balsavimo dienas savo valią rinkimuose ir referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybos jau pareiškė 98 tūkst. piliečių, kurie sudaro 3,8 proc. visų rinkėjų, BNS šeštadienį sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Šiemet piliečiai iš anksto balsuoja aktyviau nei praėjusiuose Seimo rinkimuose 2008 metais, kai per pirmas tris išankstinio balsavimo dienas savo valią buvo pareiškę 83 tūkst. 465 rinkėjai, arba 3,11 proc. visų rinkėjų.

Išankstinis balsavimas savivaldybėse vyko trečiadienį ir ketvirtadienį,nuo trečiadienio iki penktadienio vyko balsavimas specialiuosiuose paštuose, taip pat penktadienį ir šeštadienį savo valią rinkėjai reiškia balsuodami namuose.

Iš anksto savivaldybėse balsavo tie rinkėjai, kurie sekmadienį negali atvykti į savo rinkimų apylinkę. Iš viso tokių per šiuos rinkimus buvo 49 tūkst. 790.

Specialiuosiuose paštuose balsuoja esantys gydymo ar slaugos, įkalinimo įstaigose, atliekantys karinę tarnybą, dar dalis rinkėjų balsuoja namuose.

Penktadienį specialiuose paštuose ir namuose balsavo apie 40 tūkst. rinkėjų.

Pasak Z.Vaigausko, pasitaiko nusiskundimų iš rinkėjų, kad neišnešiotos rinkėjų kortelės, kad jie į savo telefonus gauna agitacines žinutes. Tačiau, VRK pirmininko teigimu, tokių nusiskundimų palyginti nedaug.

Policija anksčiau pranešė, kad pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo: Alytuje, Jurbarke ir du Šilutėje. Kaip BNS šeštadienį sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, daugiau tyrimų kol kas nepradėta.

Sekmadienį vyks eiliniai rinkimai į Seimą bei patariamasis referendumas dėl Visagino atominės elektrinės statybų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: