Šiandien prasideda kova dėl Savanoriškos veiklos sostinės vardo. Lietuvoje bus išrinktos ir paskelbtos net penkios Savanoriškos veiklos sostinės, kuriomis gali pretenduoti tapti visi šalies miestai bei miesteliai. Iškovoję Savanoriškos veiklos sostinės titulą miesto ar miestelio gyventojai savo gyvenamojoje vietoje organizuos įvairias savanoriškas veiklas, į kurias įsitraukti galės visa bendruomenė.

„Norime įrodyti, kad savanoriai aktyvūs ne tik Vilniuje ar didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir mažuose šalies miesteliuose, be to – padėti įgyvendinti savanorių iniciatyvas, todėl kviečiu visus Lietuvos žmones pildyti anketą“, – sako Šarūnas Frolenko, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas. Pasak jo, projektu siekiama padrąsinti burtis vietos savanorių bendruomenes ir kartu įgyvendinti kylančias idėjas. Savanoriškos veiklos sostinėse taip pat bus siekiama paskatinti glaudesnius savanorių ir vietos valdžios institucijų bei verslo atstovų ryšius.

Asmenys ir organizacijos, norintys iškovoti savo miestui Savanoriškos veiklos sostinės vardą, kviečiami pildyti anketą, skelbiamą informaciniame portale „Eurodesk Lietuva“ (www.eurodesk.lt/sostine). Pirmosios Savanoriškos veiklos sostinės bus skelbiamos gegužės mėnesio pabaigoje.

„Anketose žmonės kviečiami pasidalinti vizijomis, ką norėtų pakeisti savo mieste ar miestelyje, kokias konkrečias problemas norėtų išspręsti pasitelkdami savanorius. Taip akcentuojame, kad ir dideli pokyčiai gali prasidėti nuo kiekvieno asmeninės iniciatyvos“, – teigia Š. Frolenko.

Atrinktose Savanoriškos veiklos sostinėse bus įgyvendinamos įvairios savanoriškos akcijos bei projektai, vyks savanorių susitikimai.

2011-ieji metai Europos Sąjungoje yra paskelbti Savanoriškos veiklos metais, todėl Savanoriškos veiklos sostinėse vyks pristatymai ir kiti renginiai šia tema.

Šį konkursą organizuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), kuri yra didžiausių nevyriausybinių jaunimo organizacijų Lietuvoje sąjunga, vienijanti daugiau nei 200 000 jaunų žmonių. Organizacijos tikslas – atstovauti jaunimo organizacijų ir jaunimo interesams bei kelti jaunimo organizacijų kompetenciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: