(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Informatikos ir matematikos pasaulį pažįstate ne blogiau nei savo mokyklos koridorius? Metas pasitikrinti savo žinias! Prizai ir staigmenos, puikus savaitgalis su bendraminčiais, žaismingos užduotys ir įdomios paskaitos jūsų laukia Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakulteto organizuojamoje informatikos ir matematikos viktorinoje „IFtorina’11”.

Renginys vyks 2011 m. sausio 29 dieną. Viktorinoje kviečiami dalyvauti 3-4 gimnazinių ir 11-12 klasių moksleiviai. Renginio metu dalyviai varžysis asmeninėse ir komandinėse rungtyse, pasitikrins informatikos ir matematikos žinias, klausysis UAB „Microsoft Lietuva” paskaitos „Kompiuterinių žaidimų programavimas”, galės išbandyti „Apple” ir „Microsoft” technologijų galimybes.

„Jau penktus metus organizuodami informatikos ir matematikos viktoriną sulaukiame vis daugiau dalyvių. Tai mus džiugina ir įpareigoja. Siekiame, kad renginys dalyviams paliktų kuo puikiausius atsiminimus. Renginio metu stengiamės parodyti kuo platesnes informatikos ir matematikos pritaikymo galimybes,” – apie tradicine tapusią viktoriną pasakoja VDU Informatikos fakulteto prodekanė Sigita Pečiulytė.

Viktorinoje dalyvavę moksleiviai džiaugiasi puikiai praleistu laiku ir įgyta nauja patirtimi: „Labai smagi viktorina, įdomios užduotys, patrauklus naujų technologijų pristatymas, maloni atmosfera, tiesiog šaunus renginys,” – po renginio negailėjo komplimentų viena „Iftorinos” dalyvių. Jai pritarė ir anketoje atsiliepimą palikusi mokytoja: „Jūsų renginyje dalyvavau pirmą kartą, buvau ir tebesu sužavėta visa renginio organizacija. Viskas laiku, viskas sustyguota. Šaunu, Ačiū už renginį ir iki susitikimo ateinančiais metais.”

Viktorinos dalyviai gauna dalyvio sertifikatus, o geriausiai pasirodę moksleiviai apdovanojami rėmėjų prizais. Mokinius atlydėję mokytojai taip pat neliks be dėmesio – jiems siūlomi informacinių technologijų seminarai. Už dalyvavimą juose įteikiami 10 akademinių valandų sertifikatai.

„Informacinės technologijos (IT) – tai ne šiaip perspektyvus mokslas. Ne paslaptis, būtent joms priklauso ateitis. Deja, šiuo metu darbo rinkoje jaučiama opi IT specialistų stygiaus problema. Džiugu, kad „Iftorina” skatina abiturientus ir aukštesnių klasių moksleivius domėtis pačiomis perspektyviausiomis, naujausiomis technologijomis, gilinti savo žinias paslapčių kupiname informatikos ir matematikos pasaulyje, kuriame kiekvienas gali surasti savo nišą. Juk IT – tai ne tik programuotojų darbo įrankis. Be jos šiandien sunkiai išsiverstų ir medikai, ir ekonomistai, ir netgi menininkai. Dalyvaujant IT kūrinio konkursuose galima prisidėti kuriant pažangius kompiuterinius produktus” – teigia „D-Link Baltija” vadovas Laimonas Butkus.

„IFtorina’11” renginio rėmėjas UAB „Microsoft Lietuva” įsteigė prizą – žaidimų kompiuterį „XBOX 360″, kuris atiteks moksleiviui ar moksleivių grupei, sukūrusiems įdomiausią „Silverlight” technologija pagrįstą interaktyvų IFtorinos renginiui skirtą žemėlapį, žaidimą, ar VDU Informatikos fakulteto moksleivių vasaros stovyklos internetinį puslapį. Plačiau apie VDU Informatikos fakulteto moksleivių vasaros stovyklą galite sužinoti http://if.vdu.lt/stovykla.

Klausimus apie konkursą siųskite adresu iftorina@if.vdu.lt.

Registruotis į renginį galima iki 2011 metų sausio 20 dienos tinklalapyje http://iftorina.vdu.lt.

Kvietimai į „IFtorina’11” bus išsiųsti elektroniniais laiškais 2011 metų sausio 21 dieną.

Viktorina vyks VDU Informatikos fakultete (Vileikos g. 8, Kaunas), renginys nemokamas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: