(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė neatsisako idėjos Vienybės aikštėje įrengti požeminę aikštelę. Kaip teigia Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Mockus, artimiausiu metu bus koreguojamos konkurso sąlygos ir rengiamas projektavimo sąlygų sąvadas.

„Atsižvelgiant į konkurso sąlygas įsigijusių bendrovių atsiliepimus, planuojami esminiai pakeitimai, kad automobilių saugykla koncesijos laikotarpiu bus koncesininko nuosavybė, o pasiūlymo užtikrinimui bus galima pateikti ne tik banko, bet ir draudimo bendrovės laidavimą. Savivaldybė įsipareigos duoti išankstinį sutikimą įkeisti statomą bei pastatytą saugyklą ir pačią koncesijos sutartį projektą finansuosiančiam bankui. Koncesijos sutartyje bus patvirtinta, kad koncesininkas turės išimtinę teisę rinkti mokesčius už saugyklos eksploatavimą, o savivaldybė negalės nustatyti rinkliavų dydžių”, – teigė A.Mockus.

Pakoreguotos konkurso sąlygos bus pateiktos svarstyti miesto Tarybai. Paskui konkursas bus skelbiamas pakartotinai pagal pakoreguotas konkurso sąlygas.

Spalio pradžioje Kauno miesto savivaldybės komisija požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos darbų ir naudojimo bei valdymo koncesijos suteikimo procedūroms atlikti paskelbė, kad konkursas laikomas neįvykusiu.

Išnagrinėjusi vienintelio konkurso dalyvio UAB „Kaminta” pateiktus dokumentus, paskelbė, kad bendrovei nepateikus įrodymų, jog ji yra finansiškai pajėgi vykdyti koncesijos sutartyje nurodytus įsipareigojimus, ji laikoma neatitinkanti išankstinės atrankos (kvalifikacinių) kriterijų, jos pasiūlymas yra nevertinamas ir atmetamas, o konkursas laikomas neįvykusiu.

„Kaminta”, veikianti pagal jungtinės veiklos sutartį su UAB „Vilniaus architektūros studija”, UAB „Inžinerinė mintis”, UAB „Dujotiekis”, UAB „Eltecha” ir UAB „Ekspertika”, pateiktame vieno iš bankų rašte nurodė, kad kredito lėšos bendrovei galės būti išmokėtos tik pateikus Kauno savivaldybės garantiją visai kredito sumai. Visą finansavimo riziką turėtų prisiimti Kauno miesto savivaldybė.

Tai prieštarauja Koncesijų įstatyme nustatytai koncesijos sampratai, kur koncesininkas pagal koncesijos sutartį turi prisiimti visą ar didžiąją dalį su veikla susijusios rizikos bei atitinkamas teises ir pareigas.

Aušra Kriaučiūnaitė Partikienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: