(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės vadovai teigia, kad miesto gatvėse apšvietimas nebus išjungtas.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas „Kauno gatvių apšvietimo“ bendrovės vadovo pareiškimus vertina kaip neatsakingos pozicijos išraišką.

„Susidaro įspūdis, kad neieškoma išeičių, o tik kalbama apie sudėtingą situaciją. Noriu pabrėžti, kad savivaldybė neketina taupyti viešojo saugumo sąskaita. Jei priiminėsime sprendimus šiuo klausimu, juos suderinsime su policija ir atsižvelgsime į visuomenės interesą“, – sakė meras.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius informavo, kad artimiausiu metu miesto tarybos kolegijai bus pateikti pasiūlymai, kaip sutaupyti lėšų apšviečiant miesto gatves.

„Tačiau nereikia baimintis, kad gatvėse stos tamsa. Taip tikrai neatsitiks. Specialistai ieško būdų, kaip sumažinti išlaidas. Yra įvairių pasiūlymų: pakeisti lempas ekonomiškesnėmis, išjungti kas trečią lempą, investuoti į naujas sistemas ir pan. Tarybos kolegija turės apsispręsti, kai gaus šiuos pasiūlymus“, – sakė Z.Abramavičius.

Būdų sutaupyti ieško ir kitų miestų savivaldybės. Pavyzdžiui, Vilniuje jau nuo balandžio magistralinėse gatvėse nešviečia kas trečias šviestuvas, Šiauliuose išjungta 40 proc. šviestuvų. Kai kuriuose miestuose naktimis gatvių apšvietimas visai išjungiamas.

Vidutiniškai per mėnesį Kauno gatvėms apšviesti savivaldybė išleidžia apie pusę milijono litų. Siekiama šias išlaidas sumažinti 30 procentų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: