(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius lankėsi naujai atidaromoje vienoje moderniausių Europoje skalbyklų. Naują higienos fabriką atidaro bendrovė „Foritas”.

Naujoji skalbykla orientuosis į eksportą – paslaugas siūlys Skandinavijos ir Didžiosios Britanijos viešbučiams bei restoranams.

„Šiandien mums visiems džiugi diena. Startuoja ilgai puoselėtas projektas. Atidarymą planavome prieš metus, tačiau krizė planus pakoregavo. Galima pasigirti, kad tokios skalbyklos Europoje dabar yra tik trys – Austrijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Beje, Kauno skalbykla pati didžiausia”, – atidarymo metu sakė „Forito” direktorius Gediminas Mikulėnas.

„Džiaugiuosi, kad Kaune ir sunkiu ekonominiu metu yra verslininkų, kurie nebijo rizikuoti. Šiandien matome rezultatą – modernią skalbyklą, naujas darbo vietas, naują dalyvį verslo rinkoje. Labai svarbu, kad ši gamykla yra ekologiška: taupoma energija ir vanduo”, – sveikindamas ir linkėdamas sėkmės fabriko akcininkams sakė vicemeras A. Kurlavičius.

„Forito” direktorius Gediminas Mikulėnas ieško klientų D.Britanijoje, o jau nuo rugsėjo tikimasi pirmo užsakymo iš Švedijos. Jis skaičiuoja, kad net ir pridėjus transportavimo išlaidas apsimokės vežti skalbinius skalbti į Lietuvą.

„Lietuvoje gera kaina yra apie 2 litai už kilogramą skalbinių, Švedijoje – 4 litai. Be to, mūsų darbo užmokestis yra bent 3-4 kartus mažesnis nei užsienyje”, – aiškino G.Mikulėnas.

Jau nuo kitų metų naujoje skalbykloje planuojama kas mėnesį išskalbti skalbinių maždaug už 0,6 mln. litų. Prognozuojama, kad investicijos atsipirks per 10 metus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: