Kaune atidaroma

2011 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienį, Kauno „Žalgirio“ arena sukvies visus į iškilmingą atidarymą.

Po jo susirinkusiųjų lauks įspūdinga Lietuvos bei Ispanijos krepšinio rinktinių kova. Žiūrovai galės ne tik pirmieji pabuvoti didžiausioje Baltijos šalyse arenoje, mėgautis įspūdingais atidarymo vaizdais, bet kartu su didžiule minia sirgti už Lietuvos rinktinės pergalę.

Pirmojoje renginio dalyje susipins magija, mitologija ir simboliai. Scenoje, kuria virs krepšinio aikštelė, mitinius vaizdus kurs ne tik video ir šviesos efektai, bet ir apie 150 įvairių hip-hop ir modernaus šokio atlikėjų.

Renginio kokybę užtikrins Lietuvoje tiek jau pripažinti, tiek ir mažiau žinomi, tačiau perspektyvūs ir itin kūrybingi savo srities specialistai:

teatro ir televizijos režisierius Kęstutis Bražiūnas, kompozitorius Vidmantas Bartulis, poetas Gintaras Patackas, scenografas Sergejus Bocullo, šiuo metu intensyvioms repeticijoms vadovaujanti choreografė Lina Puodžiukaitė. Šiam reginiui vadovauti pakviesta net 10-ies menininkų ir jų asistentų komanda, pasitelkti profesionaliausi Kauno muzikantų kolektyvai.

Pagrindiniu vakaro herojumi taps paprastas berniukas, kuris atidarymo renginio metu sukaups mitologines ir istorines galias savo svajonių įgyvendinimui. Tai vertybės, kurios mus stiprina ir vienija.

„Džiaugiamės, jog „Žalgirio“ arena sutiko įgyvendinti įspūdingą renginį kartu su Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sujungiant kultūrinį renginį su krepšinio varžybomis. Atveriant tokio svarbaus sporto objekto duris surengti vien iškilmingą koncertą nepakanka“, – sakė LKF prezidentas Vladas Garastas.

„Žalgirio“ arenos atidarymą vainikuos Nacionalinės premijos laureato kompozitoriaus Vidmanto Bartulio ir poeto Gintaro Patacko sukurta oratorija „Tas kosminis krepšinio jausmas“, atliekama Kauno miesto simfoninio orkestro, Kauno valstybinio choro ir keturių solistų: sopranas Asmik Grigorian, tenoras Edgaras Montvidas, altas Kristina Jatautaitė, baritonas Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Diriguos Kauno valstybinio choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis.

Po įspūdingo atidarymo šou bus paskelbta pertrauka, o po jos 21 val. prasidės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir Europos čempionės Ispanijos komandos dvikova.

2006 metų pasaulio, 2009 metų Europos čempionai ir 2008 metų olimpiniai vicečempionai ispanai nusiteikę susigrąžinti pernai Turkijoje prarastą šlovę, todėl į rinktinę šiemet surinko visus šiuo metu geriausius savo krepšininkus. Ispanijos ekipa dar nepamiršo, kaip buvo sutriuškinta Lietuvoje 2009-ųjų Europos čempionato išvakarėse, todėl sieks įrodyti, kad gali laimėti ir mūsų šalyje.

Organizatoriai visus smalsuolius kviečia į naująją areną ir ragina nevėluoti: arenos durys atveriamos jau 17.30 val., renginio pradžia 19 val. Numatoma tiesioginė TV3 transliacija.

Transporto informaciją „Žalgirio“ arenos atidarymo šventės žiūrovams galima rasti čia.

Zalgirioarena.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: