Kaune
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiandien, rugsėjo 22 d., Valstybinio muzikinio teatro sodelyje šurmuliavo vaikai ir suaugusieji – čia vyko Europos judriosios savaitės, kuri minima kiekvienų metų rugsėjo 16-22 dienomis, renginys.

Kaune „Diena be automobilio“ minima dešimtą kartą.

Šių metų Europos judriosios savaitės šūkis – „Alternatyvus judėjimas“. Didžiausias dėmesys sutelkiamas į judėjimo būdus, kurie pagerina sveikatą ir neteršia gamtos, tai sportas, vaikščiojimas pėsčiomis, važiavimas dviračiais.

Susirinkusius į renginį pasveikino mero pavaduotojai Stanislovas Buškevičius ir Povilas Mačiulis.

„Šiandien minime dieną be automobilio. Beveik tūkstantis šalių įsijungę į šią akciją. Malonu, kad daug savivaldybės darbuotojų šiandien į darbą atvyko visuomeniniu transportu arba dviračiais. Kviečiu nebijoti, net ir žiemą važinėti dviračiais, tai prisideda prie sveikatos stiprinimo. Būkite sveiki ir laimingi“, – sakė P. Mačiulis.

„Diena be automobilio yra labai geras sumanymas. Tokių dienų turėtų būti ne viena. Kuo daugiau judame, tuo sveikesni esame. Kviečiu sportuoti visais metų laikais. Tik sportuojantis žmogus, nerūkantis ir nevartojantis alkoholio yra sveikas ir besidžiaugiantis gyvenimu. Aš kasdien sportuoju. Kviečiu ir jus tai daryti, tikrai pajusite didelį malonumą“, – kalbėjo S. Buškevičius.

Renginio metu visuomenės sveikatos biuro specialistai konsultavo fizinio aktyvumo, sveikos mitybos bei sveikos gyvensenos klausimais. Atvykusiems jie dalijo daugybę lankstinukų apie judėjimo ir sveikos gyvensenos reikšmę. Norintieji galėjo susipažinti su EUROFITO testu, padedančiu nustatyti asmens fizinį pajėgumą ir jį atlikti. Dauguma renginio dalyvių svėrėsi, pasimatavo ūgį, kraujo spaudimą. Pageidavusiems buvo nustatytas kūno masės indeksas.

Daug renginio dalyvių registravosi šiaurietiško ėjimo žygiui, kuris 12 valandą prasidėjo prie Muzikinio teatro ir baigėsi Santakos parke.

Viktorinos metu vaikai mielai atsakinėjo į Aplinkos skyriaus vyriausiosios specialistės Laimos Griauslytės užduodamus klausimus. Mažieji jau žino, kad automobiliai teršia aplinką, o kai jų labai daug, tai ir užterštumas didelis. Aktyviausiems viktorinos dalyviams buvo įteiktos dovanėlės.

Renginio vedėjas Vilius Kaminskas vaikams paaiškino, kad judėjimas, sportas ir sveikas gyvenimo būdas suteikia daug džiaugsmo, gerina sveikatą, o svarbiausia tai, kad sportuojantis žmogus būna žvalus, tiesus ir gražiai nuaugęs.

Renginį paįvairino Kauno miesto vaikų darželių auklėtinių pasirodymas. Visi šokiai buvo judrūs, jie atspindėjo renginio esmę – Europos judrioji savaitė. Šoko A. Puškino gimnazijos Baleto studijos šokėjos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: