Kaune ištraukti pasaulio jaunių čempionato burtai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį, sausio 10 d., Kaune buvo ištraukti 2012 metų pasaulio vaikinų jaunių (iki 17 metų) čempionato burtai.

Šių metų birželio 29 – liepos 8 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančio turnyro A grupėje žais Australijos, Čekijos, Egipto, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kinijos ir Prancūzijos ekipos.

Burtai lėmė, jog turnyro B grupėje Pauliaus Juodžio treniruojamos Lietuvos rinktinės laukia akistatos su Kanados, Ispanijos, Argentinos, Korėjos ir Kroatijos komandomis.

Ceremonijos metu burtus traukęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas tvirtino nekantriai laukiantis šio čempionato.

„Jaunimo varžybos visuomet parodo, kokios bus ateities krepšinio tendencijos ir leidžia tikėti, jog tarp visų pasaulio krepšinio lyderių visuomet bus ir Lietuva“, – teigė A. Kupčinskas.

„Esame krepšinio šalyje. Kai žinai, kad čia gyvena tik 3 mln. žmonių, tikrai stebina, kaip čia gimsta tiek daug krepšinio talentų. Ši šalis nusipelno organizuoti stambius turnyrus“, – teigė Kaune viešintis FIBA sporto direktorius Liubomiras Kotlebas.

Ceremonijos metu LKF prezidentas Arvydas Sabonis pakvietė visų pasaulio čempionate dalyvausiančių šalių krepšinio gerbėjus birželio mėnesį atvykti į Lietuvą: „Kaune pajusite, ką reiškia gyvenimas krepšinio mieste“.

Burtai buvo traukiami vadovaujantis dviem pagrindinėmis taisyklėmis. Pirmiausia, grupės turėjo būti panašaus pajėgumo. Be to, vienoje grupėje galėjo būti ne daugiau kaip 3 komandos iš Europos bei ne daugiau kaip 2 iš Amerikos žemyno.

LKF vykdantysis direktorius Paulius Motiejūnas pristatė oficialų pasaulio čempionato logotipą. Jame atsispindi trys pagrindiniai simboliai – krepšinio kamuolys, jauno žaidėjo silueto fragmentai ir spalvos, simbolizuojančios energiją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: